Home Lifestyle Clădiri istorice care-ți pot sta în palmă – despre arta lui Matthew...

Clădiri istorice care-ți pot sta în palmă – despre arta lui Matthew Simmonds

943
0
Matthew Simmonds

Pentru mai bine de 20 de ani, Matthew Simmonds recreează istorie în miniatură. De la clădiri antice până la celebrul Feng Shui chinezesc, Matthew Simmonds găsește inspirație în orice clădire asupra căreia planează un aer cultural ce merită studiat. Ei bine, artistul nu a ales pensula și pânza, a ales piatra. Sculpturile în piatră ale lui Matthew Simmonds sunt de-a dreptul incredibile. Artistul petrece săptămâni întregi adăugând detalii unor sculpturi de mici dimensiuni din calcar sau marmură.

„Nu vreau să refac pur și simplu o clădire oarecare, mă interesez de trendurile arhitecturale ale perioadelor în care acestea au fost construite, apoi mă apuc să sculptez. Am învățat limba clădirilor și am reușit să creez ceva de-al meu” spune Simmonds.

Având clienți internaționali pentru capodopere, portofoliul artistului se întinde de-a lungul multor istorii și de-a lungul multor culturi. De exemplu, o parte din lucrările sale care au la bază cultura islamică se află expuse într-o galerie a Islamic Arts Festival din Sharjah, Emiratele Arabe Unite.

De ce a ales artistul piatra drept mod de exprimare?

Ei bine, acest element al naturii este unul foarte frumos conform spuselor sale. Piatra este martorul istoriei civilizației noastre și din moment ce timp de mii de ani oamenii au încercat să se exprime prin această piatră, e clar că este unul care rămâne.

Piatra este ca care a rămas și rămâne în urma noastră de-a lungul istoriei. Este modul în care culturile au semnat condica de prezență pe suprafața Pământului. Piatra în sine are putere, este material al naturii care a avut nevoie de miliarde de ani pentru a ajunge în acest stadiu. Piatra înainte de a fi sculptată are deja o istorie. Aveți mai jos câteva dintre cele mai interesante sculpturi ale artistului Matthew Simmonds, ce simbolizează bineînțeles clădiri antice și mai mult decât istorice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here