Home Sport Armel Le Cleac’h a câștigat competiția Vendee Globe în timp record

Armel Le Cleac’h a câștigat competiția Vendee Globe în timp record

1583
0
Vendee Globe

După două luni și jumătate pe ocean, Armel Le Cleac’h și-a văzut visul cu ochii și a reușit să câștige una dintre cele mai dure curse de iahturi din lume. Și asta în timp record. După ce de două ori a ieșit pe locul secund în competiția Vendee Globe, marinarul de origine franceză  sărbătorește joi marea victorie în timp ce trece linia de sosire pe coasta de vest a Franței.

El a finalizat ruda solo în jurul pământului într-un timp record, de doar 74 de zile, 3 ore, 35 de minute și 46 de secunde. A ajuns cu aproape 4 zile mai repede față de vechiul record înregistrat de compatriotul său Francois Gabart în timpul ediției 2012-2013. În acea ediție, Le Cleac’h sosise la final la 2 ore după compatriotul său, cel mai mic interval înregistrat vreodată în această cursă din istorie.

Cursa Vendee Glob a luat naștere în anul 1998 și se organizează o dată la 4 ani, asemenea Jocurilor Olimpice sau a campionatelor de fotbal. Le Cleac’h a ieșit de asemenea pe locul 2 nu doar în ediția 2012 – 2013, dar și în ediția 2008-2009.

„Este un vis îndeplinit. Astăzi este o zi perfectă. Echipa mea a fost minunată și pentru mine ei sunt o echipă de vis. Această zi este și a lor” spune câștigătorul în vârstă de 39 de ani, care a reușit să parcurgă 24,499.52 de mile nautice cu o viteză medie de 13.77 noduri.

Organizatorii cursei au prevăzut un loc doi pentru marinarul de origine engleză Alex Thomson, care a reușit să treacă linia de sosire la 12 ore după Armel Le Cleac’h, la 1537 GMT.

„Mă bucur pentru Alex, locul doi e foarte bun. Mi-a fost dificil cu el în spate și mi-a făcut multe probleme anul acesta” spune Armel Le Cleac’h, care a trecut linia de sosire la bordul navei sale de 18 metri, intitulată  Banque Populaire.

Previous article8 oameni, mai bogați decât 3.6 miliarde de alți oameni
Next articleCum poți asigura o mai bună organizare pentru deșeuri
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here