Home Sport Armel Le Cleac’h a câștigat competiția Vendee Globe în timp record

Armel Le Cleac’h a câștigat competiția Vendee Globe în timp record

995
0
Vendee Globe

După două luni și jumătate pe ocean, Armel Le Cleac’h și-a văzut visul cu ochii și a reușit să câștige una dintre cele mai dure curse de iahturi din lume. Și asta în timp record. După ce de două ori a ieșit pe locul secund în competiția Vendee Globe, marinarul de origine franceză  sărbătorește joi marea victorie în timp ce trece linia de sosire pe coasta de vest a Franței.

El a finalizat ruda solo în jurul pământului într-un timp record, de doar 74 de zile, 3 ore, 35 de minute și 46 de secunde. A ajuns cu aproape 4 zile mai repede față de vechiul record înregistrat de compatriotul său Francois Gabart în timpul ediției 2012-2013. În acea ediție, Le Cleac’h sosise la final la 2 ore după compatriotul său, cel mai mic interval înregistrat vreodată în această cursă din istorie.

Cursa Vendee Glob a luat naștere în anul 1998 și se organizează o dată la 4 ani, asemenea Jocurilor Olimpice sau a campionatelor de fotbal. Le Cleac’h a ieșit de asemenea pe locul 2 nu doar în ediția 2012 – 2013, dar și în ediția 2008-2009.

„Este un vis îndeplinit. Astăzi este o zi perfectă. Echipa mea a fost minunată și pentru mine ei sunt o echipă de vis. Această zi este și a lor” spune câștigătorul în vârstă de 39 de ani, care a reușit să parcurgă 24,499.52 de mile nautice cu o viteză medie de 13.77 noduri.

Organizatorii cursei au prevăzut un loc doi pentru marinarul de origine engleză Alex Thomson, care a reușit să treacă linia de sosire la 12 ore după Armel Le Cleac’h, la 1537 GMT.

„Mă bucur pentru Alex, locul doi e foarte bun. Mi-a fost dificil cu el în spate și mi-a făcut multe probleme anul acesta” spune Armel Le Cleac’h, care a trecut linia de sosire la bordul navei sale de 18 metri, intitulată  Banque Populaire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here