Home Economic 8 oameni, mai bogați decât 3.6 miliarde de alți oameni

8 oameni, mai bogați decât 3.6 miliarde de alți oameni

955
0
bogați

8 oameni au la fel de mulți bani cât 3.6 miliarde de alți oameni, la un loc. Potrivit Oxfam International, acești 8 oameni sunt Bill Gates, Warren Buffett, Carlos Slim, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Amancio Ortega, Larry Ellison și Michael Bloomberg. Împreună, cei 8 însumează averi în valoare de 426 de miliarde de dolari spune grupul ce militează împotriva sărăciei.

„Dramatica inegalitate ține miliarde de oameni în sărăcie, ne fracturează societatea și ne otrăvește politica” spune Paul O’Brien, Vice Președinte pe parte de politică și campanie al Oxfam America.

Acest raport apare fix când ia startul World Economic Forum din Davos. Aceea este întâlnirea anuală din munții Elveției ce dună la un loc lideri politici și economici, alături de unii dintre cei mai bogați oameni din lume.

De asemenea raportul Oxfam indică faptul că 1% din totalul populației este mai bogată decât întreaga planetă  încă din 2015. În Statele Unite, 1% din populație, cei mai bogați, controlează 42% din bogății. Studiul acesta a folosit datele Forbs, acea listă anuală cu miliardarii planetei și de mai bine de 4 ani se trag semnale de alarmă în acest sens. Faptul că unii devin foarte bogați iar restul foarte săraci este o amenințare pentru stabilitatea din societate. Cei de la Oxfam din păcate nu vin cu vești bune, aceștia cred că situația se va înrăutăți în viitor.

„Deși marii lideri mondiali spun că luptă pentru a elimina inegalitatea, distanța dintre bogați și săraci este tot mai mare” spune Oxfam.

Raportul mai spune că 7 din 10 oameni trăiesc într-o țară în care inegalitatea s-a mărit în ultimii 30 de ani. Iar în ultimii 25 de ani, cei mai bogați 1% oameni din lume au atras mai multe venituri decât cei mai săraci 50% din oamenii lumii adunați la olaltă.

Există de asemenea discrepanțe și între sexe, dintre cei 1810 miliardari în dolari din lume, 89% sunt bărbați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here