Home Sport Ciclistul Robert Marchand – nou record de distanță la 105 ani

Ciclistul Robert Marchand – nou record de distanță la 105 ani

1804
0
Robert Marchand

Chiar dacă are 105 ani, Frenchman Robert Marchand nu a stat pe gânduri și și-a mai trecut în palmares încă un record în lumea ciclismului. Acesta a devenit vegetarian cu o lună în urmă și a reușit să pedaleze 22.5 kilometri în 60 de minute pe velodromul Saint-Quentin-en-Yvelines din Paris. Distanța i s-a părut mai mică față de cei 26.9 kilometri pe care i-a parcurs în 2014 dar este un record pentru categoria celor de peste 105 ani.

„Nu am văzut panourile în ultimele 10 minute, aș fi putut să merg ceva mai repede” spune Robert Marchand.

Robert Marchand, care a fost aproape obligat de medici să mănânce carne pentru a face față acestei inițiative. Are 1.5 metri înălțime și cântărește doar 50 de kilograme, însă se pare că are un psihic de invidiat.

„Este mic dar are o inimă mare. Consumul său de oxigen V02 este același cu al unui om care are jumătate din vârsta sa  și care nu face nici un fel de sport. Așadar, consumul său de oxigen este foarte bun datorită inimii sale” spune profesorul Veronique Billat.

Robert Marchand locuiește singur într-o garsonieră din Paris  dar este un simbol al optimismului, un om foarte glumeț care are foarte mulți prieteni. Acesta a fost născut în anul 1911 și la vârsta de 22 de ani, antrenorul său de ciclism i-a spus că nu va fi niciodată campion din pricina înălțimii. A fost pompier, grădinar și pădurar în Canada și s-a reapucat de ciclism la vârsta de 75 de ani.

Robert Marchand își începe ziua cu 10 minute de exerciții fizice ușoare și o sesiune de pedalat pe bicicleta lui de interior, înainte de micul de jun. La micul de jun mănâncă o banană și căpșuni  cu iaurt și o ceașcă de ceai verde, îndulcit cu zahăr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here