Home International Turnul Eiffel s-a stins, pentru Aleppo

Turnul Eiffel s-a stins, pentru Aleppo

904
0

Simbolul Parisului și al Franței, turnul Eiffel s-a stins miercuri noapte în semn de solidaritate pentru oamenii din Aleppo. Simbolul mondial a stins luminile la ora 8 PM iar acest gest a fost numit drept „o măsură simbolică” de către Primarul  Anne Hidalgo prin intermediul căreia face apel la comunitățile internaționale, să urgenteze rezolvarea problemei din Aleppo.

Hidalgo spune că a făcut acest gest pentru a-și arăta solidaritatea față de cetățenii din Aleppo care nu pot să mai plece din calea războiului. Joi, o echipă medicală ce face parte dintr-un convoi mai amplu care transporta echipament pentru Union of Medical Relief Organizations (UOSSM) va pleca înspre Aleppo.

UOSSM a fost înființată de către doctorii franco-sirieni n 2012, când războiul din acea țară era încă la început. UOSSM avea ca scop atunci ajutorarea populației afectată de conflict. De când s-a văzut cu Primarul orașului Aleppo Brita Hagi Hasan pe data de 5 decembrie, Hidalgo a început să contribuie destul de serios la creșterea nivelului de conștientizare asupra ceea ce se întâmplă în acel oraș din Siria. Hidalgo a trimis o scrisoare chiar către Papa rugându-l să intervină în favoarea unei soluții de pace pentru Siria.

Miercuri, acordul de încetare a focului pentru Aleppo a încetat să mai fie în funcțiune la doar o zi după semnarea lui, din cauza Regimului care a fost acuzat atât de Rusia cât și de Turcia că a continuat să bombardeze orașul.

Victime au fost raportate de ambele părți ale baricadei miercuri, cu alte 50.000 de persoane rămase fără mâncare și ajutoare medicale. Acordul de încetare a focului avea rolul de a scoate din zona de conflict rebelii și cetățenii dar acesta nu a mai fost luat în considerare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here