Home International Turnul Eiffel s-a stins, pentru Aleppo

Turnul Eiffel s-a stins, pentru Aleppo

766
0

Simbolul Parisului și al Franței, turnul Eiffel s-a stins miercuri noapte în semn de solidaritate pentru oamenii din Aleppo. Simbolul mondial a stins luminile la ora 8 PM iar acest gest a fost numit drept „o măsură simbolică” de către Primarul  Anne Hidalgo prin intermediul căreia face apel la comunitățile internaționale, să urgenteze rezolvarea problemei din Aleppo.

Hidalgo spune că a făcut acest gest pentru a-și arăta solidaritatea față de cetățenii din Aleppo care nu pot să mai plece din calea războiului. Joi, o echipă medicală ce face parte dintr-un convoi mai amplu care transporta echipament pentru Union of Medical Relief Organizations (UOSSM) va pleca înspre Aleppo.

UOSSM a fost înființată de către doctorii franco-sirieni n 2012, când războiul din acea țară era încă la început. UOSSM avea ca scop atunci ajutorarea populației afectată de conflict. De când s-a văzut cu Primarul orașului Aleppo Brita Hagi Hasan pe data de 5 decembrie, Hidalgo a început să contribuie destul de serios la creșterea nivelului de conștientizare asupra ceea ce se întâmplă în acel oraș din Siria. Hidalgo a trimis o scrisoare chiar către Papa rugându-l să intervină în favoarea unei soluții de pace pentru Siria.

Miercuri, acordul de încetare a focului pentru Aleppo a încetat să mai fie în funcțiune la doar o zi după semnarea lui, din cauza Regimului care a fost acuzat atât de Rusia cât și de Turcia că a continuat să bombardeze orașul.

Victime au fost raportate de ambele părți ale baricadei miercuri, cu alte 50.000 de persoane rămase fără mâncare și ajutoare medicale. Acordul de încetare a focului avea rolul de a scoate din zona de conflict rebelii și cetățenii dar acesta nu a mai fost luat în considerare.

Previous articleLumi imposibile surprinse în fotografiile lui Erik Johansson
Next articleCum am ajuns să cumpăr scaun de birou tocmai de pe internet
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here