Home International Avioanele F-35 cumpărate de Israel nu au putut fi probate din pricina...

Avioanele F-35 cumpărate de Israel nu au putut fi probate din pricina vremii

920
0
F-35

O fastuoasă ceremonie de primire a două avioane F-35 a fost amânată din cauza vremii capricioase. Această ceremonie avea ca rol demonstrarea legăturilor foarte bune dintre Statele Unite și Israel și avea să se desfășoare în cursul zilei de luni. Secretarul Ash Carter a fost cel care a mulțumit Israelului pentru achiziție, transformând această țară în prima din afara SUA care primește acest avion de luptă ultra modern.

„Nu există o dovadă mai clară asupra relațiilor dintre SUA și Israel ca aceste avioane F-35, cele mai capabile avioane de vânătoare de pe cer în acest moment” declară Carter.

Primul Ministru israelian Binyamin Netanyahu și Președintele Reuven Rivlin urmau să participe la ceremonie.

„Avionul care va ateriza aici va schimba un pic regulile jocului. În regiunea în care ne aflăm nu putem fi pe locul doi” spune Rivlin.

Din păcate, vremea capricioasă din Italia a amânat livrarea celor două avioane mai mult de 6 ore. Amânarea a fost anunțată cu câteva minute înainte ca Președintele SUA Donald Trump să spună pe Twitter că are de gând să încheie socotelile cu aceste avioane F-35.

„Programul și costurile pentru producerea F-35 au scăpat de sub control. Miliarde de dolari pot și vor fi economisiți cu armata începând cu 20 ianuarie 2017” spune Trump.

Avionul F-35 a fost etichetat drept cea mai scumpă armă din istoria SUA cu un cost total de aproximativ 400 de miliarde de dolari. John McCain șeful Comitetului Serviciilor Armate din Senatul SUA caracterizează dezvoltarea acestei tehnologii pentru producerea avionului F-35 drept un scandal și o tragedie. Cu toate acestea, din cauza cerinței foarte mari pentru F-35 venită din partea altor țări, acesta va putea fi produs cu un cost total de 4 ori mai mic, de până în 100 de miliarde de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here