Home Lifestyle Cât de repede poate să alerge o cămilă?

Cât de repede poate să alerge o cămilă?

3708
0
UAE National Day

O oră și 8 minute. Atât i-a luat lui Salem Al Hammadi să câștige cel de-al doilea maraton anual cu cămile din Dubai. După ce a depășit 6 competitori pe ultimii 10 kilometri, Salem Al Hammadi a fost primul dintre cei 100 de participanți care a trecut linia de sosire în galop, transpirat, cu dogoarea deșertului împrejurul său.

Datând din secolul 7, cursele cu cămile sunt unele dintre cele mai vechi sporturi din Emiratele Arabe Unite și vă vine să credeți sau nu, anual la fața locului se prezintă zeci de mii de fani. Maratonul de 24 de kilometri este cel mai lung și cel mai dur din istoria acestei țări. Cursa din data de 3 decembrie a celebrat cea de-a 45-a ediție a UAE National Day, zi în care s-au ținut sporturi specifice în toate Emiratele, nu doar curse cu cămile. Discutăm despre tir, curse de mașini și curse cu șoimi.

În Emirate, cămila este cel mai bun prieten al omului. Timp de secole, aceste creaturi au asigurat comoditatea călătoriilor prin deșert, au asigurat carne și lapte de consum  și au fost utilizate în caravane pentru a putea transporta mărfuri.

O cămilă care aleargă poate atinge viteza de 30 de kilometri pe oră. Din păcate, chiar dacă aleargă foarte repede, cămilele au porecla de „împiedicate”, Al Hammadi simțind pe pielea sa această poreclă după ce cămila cu care concura s-a rostogolit cu el în spate în timpul cursei chiar atunci când mai avea puțin să ajungă pe prima poziție.

Al Hammadi are 23 de ani și concurează cu cămile de la vârsta de 8 ani.

„Sunt foarte pasionat de aceste curse li am de gând să particip până când corpul meu nu se va mai putea adapta cerințelor” spune Al Hammadi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here