Home International Străinii care vor vizita Europa vor fi nevoiți să plătească 5 euro

Străinii care vor vizita Europa vor fi nevoiți să plătească 5 euro

4838
0
Europa

Străinii care se bucură de faptul că nu au nevoie de vize pentru a călători în Europa s-ar putea să fie nevoiți să plătească pe viitor o taxă de 5 euro înainte să sosească în regiune, potrivit unei noi propuneri venită din partea Comisiei Europene. Această schimbare ar avea să fie implementată doar pentru zona Schengen, care include majoritatea statelor Uniunii Europene dar nu pe toate, și de asemenea țările non-EU Lichtenstein, Norvegia și Elveția.

Ideea este una cât se poate de simplă: cei care vin în regiune trebuie forțați să-și scrie datele personale undeva pentru ca apoi să poată fi verificați în bazele de date ale serviciilor de securitate înainte ca aceștia să ajungă la graniță. Această metodă ar putea ajuta la identificarea persoanelor periculoase, care ar putea să fie căutate de Interpol sau Europol, dar și a persoanelor care sunt un pericol din punct de vedere sanitar. De asemenea, ar mai putea fi verificat și statusul emigrării.

Europa primește aceste detalii din partea celor care călătoresc cu viză, dar mai rămân destul de mulți care evită această verificare, în special cei care vin din America.

„În fiecare an, 30 de milioane de persoane vizitează Europa fără viză dar această deschidere a noastră ar putea să fie o problemă de securitate pentru cetățenii noștri” spune Dimitris Avramopoulos de la Biroul de Imigrări EU.

Europa de asemenea vrea să amprenteze și să fotografieze pe cei care vin dinafara Uniunii, un sistem care este folosit de multă vreme în Statele Unite. Formularul online pentru perceperea taxei de 5 euro va dura doar câteva minute pentru a fi completat, fără necesitatea de a vizita ambasada sau a trimite mailuri cu acte. Această implementare ar putea deranja pe cei care vizitează Europa dar oamenii vor putea să aplice în schimb pentru o viză, mult mai simplu de făcut rost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here