Home Tehnologie Telescopul Kepler al celor de la NASA a descoperit 1284 de planete...

Telescopul Kepler al celor de la NASA a descoperit 1284 de planete noi

1038
0
Kepler

În timpul misiunii Kepler au fost descoperite 1284 de planete, majoritatea exoplanete, potrivit cercetătorului Timothy Morton de la Universitatea Princeton. Este o sumă de două ori mai mare față de confirmarea inițială.

„Kepler este primul telescop care detectează micile planete muntoase aflate în zonele locuibile ale stelelor în jurul cărora orbitează. Mulțumită lui Kepler, acum știm că exoplanetele sunt comune, majoritatea stelelor din galaxia noastră le au și sunt planete care ar putea să suporte viața. Cunoscând acest lucru este primul pas care ne va lămuri dacă suntem sau nu singuri în Univers” spune Paul Hertz astrofizician la NASA.

De când a fost lansat în anul 2009, Kepler a observat aproximativ 150.000 de stele pentru a determina dacă au sau nu exoplanete, bazându-se pe lumina care clipește. Dacă clipește, e posibil să aibă o planetă în fața sa. Scopul este acela de a descoperi mai multe planete asemănătoare Pământului. Cele mai multe exoplanete sunt de 1.6 ori mai mari ca Terra și au un teren foarte aspru. Dintre cele nou descoperite, 550 sunt planete muntoase de mărime aproximativă cu Terra.

Pentru a se verifica dacă o planetă este sau nu exoplanetă, cercetătorii au folosit o analiză destul de greoaie bazată pe telescoape cu care să determine masa determinării masei. După aceste observații preliminare, urmau alte observații mai profunde. Morton a descoperit faptul că poate folosi catalogul planetar al Kepler alături de statisticile colectate pentru a determina procentajul prin care o planetă nou descoperită de acest telescop va fi exoplanetă.

„Planetele candidate pot fi ca firimiturile. Dacă scapi câteva firimituri ceva mai mari pe podea, le poți ridica una câte una dar dacă verși un sac de firimituri mici pe jos, vei avea nevoie de o mătură. Analiza statistică este mătura noastră.” Spune Morton.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here