Home Tehnologie Stephen Hawking: este obligatoriu ca în următorii 1000 de ani să găsim...

Stephen Hawking: este obligatoriu ca în următorii 1000 de ani să găsim o altă planetă pe care să putem trăi

773
0

Suntem terminați, trebuie să găsim o altă planetă pe care să o populăm. Nu crezi? Ei bine, a zis-o însuși mare cercetător și astronom, Stephen Hawking. Acesta nu cred că umanitatea va mai supraviețui încă 1000 de ani pe Terra din cauza schimbărilor climatice. Acesta a dezvăluit gândurile respective în timpul unei conferințe din cadrul Universității Oxford, subliniind faptul că singura noastră șansă de a supraviețui ca specie este să părăsim această planetă și să colonizăm altele.

„Chiar dacă șansele unui dezastru pe Terra cresc de la an la an fără ca nimic notabil să se întâmple, cu siguranță ceva se va întâmpla în următorii 1000 de ani. Dar până atunci, sunt sigur că vom fi destul de răspândiți în cosmos. Astfel, un dezastru pe Terra nu va însemna dispariția speciei umane  spune ” Stephen Hawking.

Și pasul explorării spațiale pare să se mărească. NASA este în căutarea planetelor care să semene cu Terra și să poată fi locuite, în timp ce CEO SpaceX, Elon Musk, spune că este pregătit deja pentru a înființa o colonie pe planeta Marte în următorii 100 de ani.

În ciuda gândurilor destul de sumbre răspândite de Stephen Hawking, există și pozitivitate adusă în prim plan de The Independent.

„Privește către cer, nu către picioarele tale. Încearcă să înțelegi ceea ce vezi, pune-ți întrebări legate de existența Universului. Fii curios. Oricât de dificil poate părea, există întotdeauna ceva care să-ți răspundă la întrebare. Tot ce contează este să nu te dai bătut”…

Previous articlePiramidă mai mică descoperită în piramida Kukulkan din Chichen Itza, Mexic
Next articleVolkswagen va disponibiliza 30.000 de angajați în următorii 3 ani
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here