Home International Piramidă mai mică descoperită în piramida Kukulkan din Chichen Itza, Mexic

Piramidă mai mică descoperită în piramida Kukulkan din Chichen Itza, Mexic

831
0
Kukulkan

Cercetătorii au descoperit o a doua piramidă ascunsă adânc în piramida Kukulkan, la ruinele maiașe din Chichen Itza, Mexic. Oamenii de știință au anunțat marea descoperire miercuri. Este vorba despre o piramidă înaltă de 10 metri în interiorul altor două structuri care compun așa zisa piramidă El Castillo (Castelul). Excavările din trecut datează de la 1930 relevă că se știa de existența în interior a unei structuri ce conținea un tron bătut cu pietre de jad. Chichen Itza a fost construit în secolul 6 cel mai probabil de maiașii din peninsula Yucatán. Există dovada unei invazii a popoarelor străine în secolul 10, popoare străine care sunt răspunzătoare de construcția clădirii El Castillo, înaltă de 24 de metri.

N.B. O tradiție antică la Chichen Itza scoate în evidență sacrificiul uman, ofrandă zeului polii.

Folosind o tehnologie ultramodernă, cercetătorii au putut să privească în interiorul piramidei și să facă astfel marea descoperire. O rampă a fost prima observată, cel mai probabil niște scări, urmat de altarul religios.161117150122-chichen-itza-tomography-exlarge-169

„Structura pe care am descoperit-o noua structură, nu se află chiar în centrul piramidei Kukulkan. Este poziționată lângă mica piscină. Acest lucru ar putea să confirme ipoteza că maiașii au construit structura cu pricina.” spune Rene Chavez Segura, cercetător la National Autonomous University din Mexic.

Ultimele studii ale structurilor datează din anii 2015 și 2016 și scot în evidență faptul că Chichen Itza a fost foarte populată între anii 550 și 800, care corespund anilor civilizației Maya. De la anul 800 la anul 1000 a urmat o perioadă de tranziție, când nomazii din centrul Mexicului au ajuns și au pus bazele Maya-Tolteca, și mai iasă în evidență perioada de ocupație completă dintre anii 1000 și 1300.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here