Home International A fost descoperit cel mai mare zăcământ de petrol din Statele Unite

A fost descoperit cel mai mare zăcământ de petrol din Statele Unite

2070
0
cel mai mare zăcământ de petrol

Geologii au scos la iveală că în Texas, Statele Unite, se află unul dintre cele mai mari zăcăminte de petrol neexplodate din lume, cel mai mare din SUA descoperit vreodată. Se estimează că în Bazinul Permian există 20 de miliarde de barili de petrol și 1.6 miliarde de barili de gaze naturale, de trei ori mai mult față de cea mai mare regiune petroliferă a Statelor Unite din Dakota de Nord. Acest zăcământ se întinde sub două orașe din Texas, Lubbock și Midland.

„Știm de mult timp că acolo este petrol, sarcina noastră este să estimăm doar cantitatea care poate fi extrasă” spune într-o declarație Chris Schenk.

„Nu contează că zăcământul se află lângă alt zăcământ din care s-a mai extras. Există în continuare probabilitatea ca acolo să fie alte miliarde de barili de petrol. Schimbările tehnologice și industriale ne ajută mai mult în ziua de azi să ne dăm seama de cantitatea de petrol din subsol” spune Walter Guidroz, de la USGS Energy Resources Program.

Petrol se extrage din regiunea Wolfcamp încă din anii 1980, iar acum companiile folosesc sonde moderne și fracturarea hidraulică pentru a extrage cantități cât mai însemnate. În acest moment, peste 3000 de sonde orizontale se află operaționale în acea regiune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here