Home Diverse Afla avantajele unui sistem de control acces

Afla avantajele unui sistem de control acces

923
0

Lipsa de control este in cele mai multe situatii echivalenta cu haosul, neproductivitatea si nelinistea. Asadar, aparitia sistemelor de control al accesului a fost mai mult decat necesara. In functie de activitatea desfasurata sau spatiul in care aceste sisteme sunt implementate se pot enumera o serie de avantaje pe care le ofera.

Ce este un sistem de control al accesului?

Pentru a se putea intelege pe deplin avantajele acestui sistem trebuie sa vedem cum este realizat acest control al accesului. Acesta poate fi considerat din punct de vedere practic un sistem de securitate, implementat in zone cheie ale unei institutii, corporatii, fabrici, etc, cu rolul de a identifica, analiza si permite accesul doar persoanelor autorizate. Pentru mai multe detalii am apelat la specialistii RFID Shop, care ne-au oferit cateva raspunsuri.kituri-sisteme-de-control-acces

Cum face acest lucru?

Din punct de vedere tehnologic, posibilitatea de a analiza informatiile poate fi destul de diversa, fie ca o face citind un card sau chiar si pe baza unor tehnologii mult mai avansate, cum ar fi cititoarele de retina, de amprente si multe altele. Cert e ca tehnologia a evoluat incredibil de mult, astfel incat aceste sisteme de control al accesului devin din ce in ce mai performante si mai des folosite.

Sa continuam cu ideea de la care am plecat si sa vedem care sunt principalele avantaje oferite de catre un sistem de control al accesului.

Securitate

Ce poate fi mai neplacut intr-o institutie sau in cadrul unui spatiu, ce necesita o stare de armonie, decat sa aiba loc tulburari din punct de vedere al linistii? In situatia in care securitatea se doreste a fi sporita, sistemul de control al accesului este cea mai buna solutie.

Implementarea unui astfel de sistem va oferi siguranta acelui spatiu, de exemplu daca este vorba despre un spatiu de depozitare al unui hypermarket, sistemul de control al accesului va asigura faptul ca la marfa ce este pastrata in acel loc nu va avea acces altcineva decat o persoana autorizata. De asemenea, numarul exemplelor ce prezinta avantajele din punct de vedere al securitatii oferite sunt mult mai diverse (banci, aeroporturi, institutii militare, spitale, etc.)

Nu in ultimul rand, aceste sisteme incep sa se regaseasca din ce in ce mai des chiar si in spatiile rezidentiale. Daca initial controlul accesului era dorit si implementat doar in randul diverselor institutii mentionate anterior, precum si in alte cateva locuri, in prezent nevoia acestora s-a extins si in randul simplilor proprietari din zonele rezidentiale.

Monitorizare

Un alt avantaj considerabil al acestor sisteme de control este faptul ca pe langa ideea de recunoastere a persoanelor autorizate, acestea pot oferi informatii mult mai bogate. Sistemul de control poate arata care este ora la care personalul intra sau iese, care sunt zonele in care acesta a fost si multe alte informatii ce pot fi importante.

In felul acesta, sistemul de control al accesului este o metoda perfecta de pontaj si de analiza asupra activitatii angajatilor din cadrul unui business. Asadar, implementarea unui astfel de sistem poate oferi reale beneficii unei afaceri si poate fi considerat un indicator de performanta al personalului.

Organizare

Pe langa securitate si monitorizare, implementarea unui sistem de control al accesului poate oferi un acces mult mai organizat in anumite spatii, cum ar fi de exemplu folosirea de porti si turnicheti la stadioane, statii de metrou si multe altele.

Acestea sunt doar o parte din avantajele pe care le ofera sistemul de control al accesului, care devine din ce in ce mai des implementat si folosit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here