Home Tehnologie Astronauții chinezi de pe Shenzhou-11 se întorc acasă, după cea mai lungă...

Astronauții chinezi de pe Shenzhou-11 se întorc acasă, după cea mai lungă misiune în spațiu

841
0
Shenzhou-11

Doi astronauți chinezi s-au întors pe Terra după ce au petrecut 30 de zile în cosmos. Jing Haipeng și Chen Dong au lucrat în laboratorul spațial Tiangong-2 din data de 18 octombrie 2016. Aceasta a fost cea mai lungă misiune spațială pentru China. Reintrarea în atmosferă a aeronavei Shenzhou-11 a avut loc în Mongolia la orele 2:15 PM, după ce joi s-a detașat de laboratorul spațial.

Tiangong-2, care în traducere liberă înseamnă nava din rai, a fost lansat pe data de 15 septembrie iar astronauții au venit la bord o lună mai târziu. Acest laborator este un puncte forte în planul Chinei de a dezvolta explorarea spațială. S-au cheltuit miliarde de dolari pe acest laborator și lucrurile interesante nu se opresc aici. China are de gând să lanseze o stație spațială permanentă de 20 de tone înainte de anii 2024.

„Tiangong este un precursor al capacității de testare. Construirea unei stații spațiale mult mai mare a fost întotdeauna ținta supremă a programului Shenzhou” spune Joan Johnson-Freese, profesor la Naval War College, specializat în programe spațiale și programe de securitate.

Deocamdată China se pregătește să trimită pe Marte un robot asemănător Curiosity și o posibilă misiune pe Lună cu echipaj uman, misiune care ar transforma China în cea de-a doua țară care pune piciorul pe Lună.

Previous articleA fost descoperit cel mai mare zăcământ de petrol din Statele Unite
Next articleDispozitivul care transformă ceața în apă
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here