Home Tehnologie Astronauții chinezi de pe Shenzhou-11 se întorc acasă, după cea mai lungă...

Astronauții chinezi de pe Shenzhou-11 se întorc acasă, după cea mai lungă misiune în spațiu

927
0
Shenzhou-11

Doi astronauți chinezi s-au întors pe Terra după ce au petrecut 30 de zile în cosmos. Jing Haipeng și Chen Dong au lucrat în laboratorul spațial Tiangong-2 din data de 18 octombrie 2016. Aceasta a fost cea mai lungă misiune spațială pentru China. Reintrarea în atmosferă a aeronavei Shenzhou-11 a avut loc în Mongolia la orele 2:15 PM, după ce joi s-a detașat de laboratorul spațial.

Tiangong-2, care în traducere liberă înseamnă nava din rai, a fost lansat pe data de 15 septembrie iar astronauții au venit la bord o lună mai târziu. Acest laborator este un puncte forte în planul Chinei de a dezvolta explorarea spațială. S-au cheltuit miliarde de dolari pe acest laborator și lucrurile interesante nu se opresc aici. China are de gând să lanseze o stație spațială permanentă de 20 de tone înainte de anii 2024.

„Tiangong este un precursor al capacității de testare. Construirea unei stații spațiale mult mai mare a fost întotdeauna ținta supremă a programului Shenzhou” spune Joan Johnson-Freese, profesor la Naval War College, specializat în programe spațiale și programe de securitate.

Deocamdată China se pregătește să trimită pe Marte un robot asemănător Curiosity și o posibilă misiune pe Lună cu echipaj uman, misiune care ar transforma China în cea de-a doua țară care pune piciorul pe Lună.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here