Home WarPress ISIS trimite sinucigași în fortărețele armatei irakiene

ISIS trimite sinucigași în fortărețele armatei irakiene

1113
0
ISIS

ISIS a început să trimită sinucigași din Siria către fortărețele din Mosul, povestesc martori pentru CNN, în timp ce zeci de mii trupe se apropie de orașul cheie, în speranța de a-l scăpa de eliberare. Martori spun că sute de persoane au sosit în Mosul în ultimele ore din partea grupului ISIS de la Raqqa. În ultimele 2 zile se pare că foarte mulți luptători străini au fost zăriți, cu uniforme distincte și cu centuri cu explozibil, cărând arme ușoare. De asemenea, luptători ISIS au fost zăriți punând explozibil pe podurile de peste râul Tigris și au pregătit zeci de vehicule pentru bombe sinucigașe.

O coaliție formată din 100.000 de trupe a început operațiunea de eliberare a orașului Mosul pe data de 17 octombrie, operațiune care până acum a decurs mai mult decât bine. Pe lângă Mosul, au fost eliberate de tirania ISIS foarte multe orașe din apropiere.

În timp ce coaliția avansează lent și sigur, ISIS a început să execute oameni pentru a inspira frică. De asemenea, ISIS a aruncat ulei pe câmp și a pregătit și explozia unei fabrici de sulf. Nu s-au ferit nici măcar să folosească oamenii drept scuturi umane. Sâmbătă, ISIS a mai executat 40 de persoane lângă Mosul, în orașul Nimrud. A fost vorba evident despre o răzbunare pentru cei care s-au bucurat de sosirea forțelor irakiene. Separat, ISIS a ucis 284 de bărbați și băieței săptămâna trecută, lângă Mosul.

Purtătorul de cuvânt al ONU pe parte de Drepturile Omului, a spus marți faptul că au venit foarte multe rapoarte din cauza actelor de barbarism  comise de ISIS în ultima vreme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here