Home Lifestyle O privire de ansamblu a aglomerației din Tokyo

O privire de ansamblu a aglomerației din Tokyo

836
0
Tokyo

„E oribil” spune fotograful Michael Wolf despre scenele surprinse în seria de fotografii „Tokyo Compression”. Imaginile – fețe de oameni presate de ferestrele metrourilor, oameni care îngheață de frig în jurul ferestrelor – sunt cadre din viața de zi cu zi ale rezidenților orașului Tokyo. Wolf, care locuiește în Hong Kong, folosește foarte des fotografia pentru a critica condițiile de trai vitrege din marile orașe ale lumii. Chicago, Paris, Hong Kong au fost surprinse de multe ori de aparatele sale.

Cel mai recent proiect al său, numit “Informal Solutions” se referă la modul în care anumite obiecte degradate sunt refolosite sub diferite forme pe aleile din Hong Kong, dorind să scoată în evidență ingeniozitatea oamenilor săraci.

161012100316-informal-solutions-composite-1-super-169

Referitor la Tokyo, aici avem aglomerație în mijloacele de transport în comun cum avem în casele din Hong Kong. La fel de mulți oameni sunt înghesuiți în trenuri.  În timpul orei de vârf, aceste trenuri din Tokyo sunt tixite cu oameni  și la fiecare câteva minute, și mai mulți oameni sunt împinși în vagoane. Cele fotografiate surprind viețile celor prinși deja în trenuri, înghesuiți și mai mult de cei care se urcă la celelalte stații.161012095632-tokyo-compression-composite-shot-3-super-169

„Parcă ar fi viața unei sardine, e oribil. Acesta nu este un mod demn de a trăi, pare o călătorie către iad. Am mers la metrou, de luni până vineri timp de 90 de zile să surprind viața de la metroul din Tokyo din timpul orei de vârf. Întregul proces a durat 4 ani pentru că primele imagini nu aveau condens pe geamuri. Apoi, când am fost a doua oară nu era condens din cauza anotimpului și nu am putut să surprind expresivitatea pe care o doream” spune Michael Wolf.  161012095420-tokyo-compression-composite-shot-1-super-169

Previous articleISIS trimite sinucigași în fortărețele armatei irakiene
Next articlePlaneta Saturn a devenit aurie
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here