Home WarPress Rusia dezvăluie racheta SATAN 2, care ar putea ajunge în până în...

Rusia dezvăluie racheta SATAN 2, care ar putea ajunge în până în Franța sau Texas

936
0
RS-28 Sarmat

A apărut o nouă armă în arsenalul Rusiei: racheta balistică intercontinentală Sarmat, poreclită „Satan 2”. Racheta RS-28 Sarmat este capabilă să șteargă de pe suprafața pământului țări întregi precum Franța sau regiuni îndepărtate precum Texas. Imaginea cu această rachetă a fost publicată de Makeyev Rocket Design Bureau pe site-ul propriu. Ministrul Apărării rus, Yuri Borsiov spune că racheta Sarmat este capabilă să distrugă ținte zburând deasupra ambilor poli ai planetei.

Racheta are o rază de 11.000 de kilometri și poartă un focos nuclear de 100 de tone. Mai exact, este succesoarea rachetei R-36M Voyevoda. Potrivit datelor scrise pe site-ul producătorului, racheta Sarmat  a fost proiectată pentru a oferi forțelor ruse o metodă eficientă de atac în domeniul nuclear și este dezvoltată în parteneriat cu armata rusă. Makeyev Rocket Design Bureau este descris drept cel mai mare centru de cercetare și design a rachetelor din Rusia.

NATO a întărit apărarea la granița cu Rusia, întrucât este îngrijorată de direcția militară a Moscovei. Miniștri de apărare ai NATO se întâlnesc în acest moment la Bruxelles pentru a discuta situația, alături de alte probleme precum lupta împotriva ISIS. La începutul acestei luni, Moscova anunța că a suspendat un tratat cu Statele Unite prin intermediul căruia ambele țări renunțau la 34 de tone de Plutoniu, suficient pentru a face mii de bombe atomice. Această acțiune de a suspenda tratatul a fost numit drept „o acțiune neprietenoasă” de Washington.

Previous articleArmata SUA se pregătește pentru asaltul de la Raqqa
Next articleAjuta-ti copilul sa creasca si sa se dezvolte armonios!
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here