Home WarPress Rusia dezvăluie racheta SATAN 2, care ar putea ajunge în până în...

Rusia dezvăluie racheta SATAN 2, care ar putea ajunge în până în Franța sau Texas

1078
0
RS-28 Sarmat

A apărut o nouă armă în arsenalul Rusiei: racheta balistică intercontinentală Sarmat, poreclită „Satan 2”. Racheta RS-28 Sarmat este capabilă să șteargă de pe suprafața pământului țări întregi precum Franța sau regiuni îndepărtate precum Texas. Imaginea cu această rachetă a fost publicată de Makeyev Rocket Design Bureau pe site-ul propriu. Ministrul Apărării rus, Yuri Borsiov spune că racheta Sarmat este capabilă să distrugă ținte zburând deasupra ambilor poli ai planetei.

Racheta are o rază de 11.000 de kilometri și poartă un focos nuclear de 100 de tone. Mai exact, este succesoarea rachetei R-36M Voyevoda. Potrivit datelor scrise pe site-ul producătorului, racheta Sarmat  a fost proiectată pentru a oferi forțelor ruse o metodă eficientă de atac în domeniul nuclear și este dezvoltată în parteneriat cu armata rusă. Makeyev Rocket Design Bureau este descris drept cel mai mare centru de cercetare și design a rachetelor din Rusia.

NATO a întărit apărarea la granița cu Rusia, întrucât este îngrijorată de direcția militară a Moscovei. Miniștri de apărare ai NATO se întâlnesc în acest moment la Bruxelles pentru a discuta situația, alături de alte probleme precum lupta împotriva ISIS. La începutul acestei luni, Moscova anunța că a suspendat un tratat cu Statele Unite prin intermediul căruia ambele țări renunțau la 34 de tone de Plutoniu, suficient pentru a face mii de bombe atomice. Această acțiune de a suspenda tratatul a fost numit drept „o acțiune neprietenoasă” de Washington.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here