Home WarPress În ofensiva pentru Mosul, ISIS a ucis zeci de bărbați și copii

În ofensiva pentru Mosul, ISIS a ucis zeci de bărbați și copii

1020
0
mosul

ISIS a adunat și ucis 284 de bărbați și copii  în timp ce forțele coaliției se apropiau de Mosul, potrivit unor surse din sistemele de inteligență irakiene. Cei uciși joi și vineri, erau folosiți drept scuturi umane împotriva coaliției în partea de sud a orașului Mosul. ISIS a abandonat cadavrele acestora într-o groapă la fostul Colegiu de Agricultură din nordul Mosul. Victimele – inclusiv copii – erau toate împușcate potrivit surselor care au dorit să rămână anonime.

Tal Kayf este următoarea țintă

Trupele irakiene avansează de asemenea către Tal Kayf și pregătesc eliberarea acestuia. Orașul se află la 10 kilometri de nordul Mosul. Armata SUA a trimis un avion cu ajutoare sâmbătă iar oficialii au transmis faptul că acestea vor fi folosite pentru a slăbi rezistența din jurul Mosul. Oficialii spun că luptătorii ISIS s-au infiltrat în orașele din împrejurimi, inclusiv în recentul eliberat Bartella.

Conflict și în Kirkuk, Laylan

Forțele de securitate kurde merg din casă în casă în orașul Kirkuk din cauza unui atac ISIS.  Kirkuk este situat la 175 de kilometri distanță de nordul Mosul. Poliția din Kirkuk spune că 48 de militanți ISIS au fost uciși în timpul schimburilor de focuri, însă oficialii pe teme de securitate au anunțat că cel puțin 40 de persoane au fost ucise și 76 rănite în timpul acestui atac, majoritatea fiind din tabăra Peshmerga. Atacurile ISIS au continuat sâmbătă, aceștia încercând să pătrundă și să se infiltreze în orașul Laylan situat la 20 de kilometri de Kirkuk, în sud-est. 9 militanți au fost uciși potrivit primarului din acest oraș, Mohammed Wais, iar câțiva soldați ai coaliției au fost răniți.

Președintele kurd Masoud Barzani descrie atacul ISIS asupra orașului Kirkuk drept o tentativă de a recăpăta teritoriul pierdut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here