Home Tehnologie Samsung a oprit producția pentru Galaxy Note 7

Samsung a oprit producția pentru Galaxy Note 7

897
0
Galaxy Note 7

Samsung a oprit atât producția de Galaxy Note 7 cât și vânzările din magazine, după ce a constatat că nu poate remedia problema cu bateria. Pentru cei care nu știu, bateria din Galaxy Note 7 are obiceiul să explodeze sau să ia foc pur și simplu.

Pierderea acestui flagship pentru Samsung este o catastrofă, cu toate că a încercat să remedieze problema și a rechemat în service peste 2.5 milioane de dispozitive. Telefonul a fost lansat în luna august a acestui an.

Compania sud coreeană a încercat să remedieze problema înlocuind bateriile și schimbând softul dispozitivelor, fără succes însă. În momentul în care clienții și-au primit telefoanele reparate, acestea au luat foc din nou. Unul dintre aceste dispozitive a luat foc la bordul unui avion.

Luni, Samsung a sfătuit clienții săi să înceteze să mai folosească acele telefoane, moment în care acțiunile companiei au scăzut cu 8% pe bursa din Seoul. Marți, producătorul a anunțat că va scoate de pe piață definitiv Samsung Galaxy Note 7.

Telefonul a fost un dispozitiv premium, vândut pe bani grei în întreaga lume. În Statele Unite acesta costa 850 de dolari dar a fost primit cu scepticism de critici încă de la început pentru că nu era atât de puternic pe cât se aștepta. Evident, în momentul în care a apărut și problema cu bateria, lucrurile au degenerat.

Renunțând definitiv la acest Galaxy Note 7, se estimează o pierdere de 9.5 miliarde de dolari pentru Samsung, în loc de un profit de 5.1 miliarde. Evident, compania va rezista pierderii, având o valoare de piață de 194 miliarde de dolari, cu vânzări anuale de 179 de miliarde de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here