Home Tehnologie Samsung a oprit producția pentru Galaxy Note 7

Samsung a oprit producția pentru Galaxy Note 7

781
0
Galaxy Note 7

Samsung a oprit atât producția de Galaxy Note 7 cât și vânzările din magazine, după ce a constatat că nu poate remedia problema cu bateria. Pentru cei care nu știu, bateria din Galaxy Note 7 are obiceiul să explodeze sau să ia foc pur și simplu.

Pierderea acestui flagship pentru Samsung este o catastrofă, cu toate că a încercat să remedieze problema și a rechemat în service peste 2.5 milioane de dispozitive. Telefonul a fost lansat în luna august a acestui an.

Compania sud coreeană a încercat să remedieze problema înlocuind bateriile și schimbând softul dispozitivelor, fără succes însă. În momentul în care clienții și-au primit telefoanele reparate, acestea au luat foc din nou. Unul dintre aceste dispozitive a luat foc la bordul unui avion.

Luni, Samsung a sfătuit clienții săi să înceteze să mai folosească acele telefoane, moment în care acțiunile companiei au scăzut cu 8% pe bursa din Seoul. Marți, producătorul a anunțat că va scoate de pe piață definitiv Samsung Galaxy Note 7.

Telefonul a fost un dispozitiv premium, vândut pe bani grei în întreaga lume. În Statele Unite acesta costa 850 de dolari dar a fost primit cu scepticism de critici încă de la început pentru că nu era atât de puternic pe cât se aștepta. Evident, în momentul în care a apărut și problema cu bateria, lucrurile au degenerat.

Renunțând definitiv la acest Galaxy Note 7, se estimează o pierdere de 9.5 miliarde de dolari pentru Samsung, în loc de un profit de 5.1 miliarde. Evident, compania va rezista pierderii, având o valoare de piață de 194 miliarde de dolari, cu vânzări anuale de 179 de miliarde de dolari.

Previous article3 sfaturi pentru cei care doresc o călătorie sigură cu autocarul
Next articleSuntem suficient de inteligenți pentru a depăși legile fizicii?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here