Home International Care este cea mai urâtă clădire de lux din Londra?

Care este cea mai urâtă clădire de lux din Londra?

729
0
cea mai urâtă clădire

Cupa Carbuncle 2016 a fost atribuită din nou. Este vorba despre o cupă gen Zmeura de Aur în lumea cinematografiei, care are să scoată în evidență cea mai urâtă clădire din Marea Britanie. Premiul este acordat după ce jurații  Building Design deliberează cu atenție.

Anul acesta, Cupa Carbuncle a fost câștigată de Lincoln Plaza din Londra, o clădire de lux de 31 de etaje, rezidențială, echipată cu cinema, spa, hotel și multe multe altele. Clădirea a fost proiectată de BUJ Architects pentru Galliard Homes.

Acum, dacă te uiți mai atent la clădire, le cam dai dreptate celor de la B.D.160908163019-carbuncle-cup-2016-uk-worst-buildings-lincoln-plaza-2-super-169

Galliard Homes spune că designul este ceva ce ține de gusturile personale ale fiecăruia, însă arhitectura  este o artă publică iar clădirile precum Lincoln Plaza sau 20 Fenchurch Street (clădirea care a câștigat Cupa Carbuncle anul trecut) au de-a face cu gusturile publicului larg și trebuie proiectate cu inteligență. Chiar dacă aceste două clădiri au fost o provocare destul de mare din punct de vedere al construcției, se pare că fiecare încearcă să fie mai urâtă decât cealaltă.

Cupa Carbuncle are o istorie destul de interesantă, a fost acordată pentru prima dată în 1984 de către Prințul de Wales Institutului Regal de Arhitectură Britanică.

E drept, nici arhitecții nu au o sarcină simplă, nu pot să mulțumească pe toată lumea. În momentul în care aduc la viață un proiect, e clar că vor avea parte și de critică.

Previous articleCastrol, Mobil 1 sau LIQUI MOLY? Ce marcă de ulei să aleg?
Next articleCe material poate fi mai puternic decât betonul?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here