Home Diverse Castrol, Mobil 1 sau LIQUI MOLY? Ce marcă de ulei să aleg?

Castrol, Mobil 1 sau LIQUI MOLY? Ce marcă de ulei să aleg?

5679
0
Castrol

Schimbul de ulei este una dintre cele mai banale și frecvente operațiuni de întreținere pentru o mașină. Schimbul de ulei este necesar pentru că din cauza temperaturilor înalte, compusul chimic își pierde din eficiență și există riscul de a crește gradul de uzură al motorului. Motorul în sine este sufletul și inima mașinii, cel mai important ansamblu iar schimbul de ulei făcut la timp, folosind un ulei de calitate, poate să îl mențină sănătos zeci de ani.

La câți kilometri se face schimbul de ulei?

Schimbul de ulei se face între 10 și 15 mii de kilometri, în funcție de uleiul folosit anterior, bineînțeles. Sunt uleiuri care se schimbă și după 15 mii dar eu unul nu recomand așa ceva. Sunt foarte bune uleiurile ieftine din comerț de genul Castrol, Mobil 1, LIQUI MOLY, chiar și cel fabricat de Dacia sau Petrom. Chiar nu are rost să investiți într-un ulei foarte scump pentru că știm cu toții cum e piața pieselor de schimb și a consumabilelor din România: o mare păcăleală.

Ce marcă de ulei trebuie să aleg?

Sfatul meu este să mergeți pe ceva ieftin, după cum spuneam mai sus. Recomand orice are preț sub 30 de lei pentru 1 litru. Castrol este recomandat, Mobil 1 iarăși este un ulei foarte bun și consacrat, LIQUI MOLY fiind prin zona celor 30 de lei sau câțiva lei în plus, în funcție de magazin dar este un ulei destul de bun. Faptul că este nemțesc poate explică într-un fel prețul.

Castrol se fabrică prin Marea Britanie, în timp ce Mobil 1 este o marcă deținută de o companie petrolieră cu sediul prin Texas, Statele Unite. Nu contează ce marcă alegi atât timp cât se aud numai lucruri bune despre ea. Te poți folosi de Google pentru a te interesa și apoi poți eventual comanda ulei de motor la autohut.ro.

Recomand acel magazin pentru că are o gamă de filtre de ulei destul de mare și știi bine că va trebui schimbat și filtrul de ulei. E bine să le comanzi pe toate din același loc. Informează-te pe net care este cea mai recomandată marcă de ulei pentru mașina ta și dă-i comandă pe internet, înainte să depășești cei 10 – 15 mii de kilometri.

Previous articleBombardamentele din Aleppo au îngropat copiii în moloz
Next articleCare este cea mai urâtă clădire de lux din Londra?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here