Home WarPress Armele confiscate de Australia ar veni din Iran și s-ar îndrepta către...

Armele confiscate de Australia ar veni din Iran și s-ar îndrepta către gruparea Houthis

897
0

Marina australiană a confiscat un număr impresionant de arme care ar veni din Iran și s-ar îndrepta către Yemen. Marina australiană a declarat faptul că una dintre navele sale (HMAS Darwin) patrula în regiune când a interceptat o mică ambarcațiune de pescuit la aproximativ 170 de mile de coasta Oman. La bordul micii ambarcațiuni au fost descoperite nici mai mult nici mai puțin de 2000 de arme de foc  dintre care 1989 AK47 și 100 de grenade.

Potrivit unor surse  din SUA respectiv Lt. Ian McConnaughey al marinei americane, se crede că armele aveau drept expeditor Iran iar ca destinatar, rebelii grupării Houthis din Yemen. Deocamdată încă nu se știe sigur, încă se mai adună date.

La bordul micii nave de pescuit care transportau armele se aflau 18 persoane de naționalități diverse, însă autoritățile nu pot confirma dacă actele lor de identitate erau reale. După primele interogări, se pare că membri echipajului au confirmat faptul că aveau să lase armele în Somalia. Oamenii nu au fost arestați, doar li s-au confiscat armele, în concordanță cu legislația maritimă.

Australia face parte dintr-un parteneriat naval internațional numit Combined Maritime Forces și ajută poliția pe un teritoriu de peste 3 milioane de mile pătrate. CMF se ocupă de obicei cu identificarea navelor necunoscute sau ne marcate corespunzător.

În luna septembrie, o altă captură de dimensiuni asemănătoare a fost adusă în prim plan presei.

Nava Darwin era la prima misiune de patrulare în acea regiune spune vice amiralul David Johnston al marinei australiene.

„Nava Darwin a reușit să intercepteze cu succes mica barcă de pescuit și să confiște armele ascunse sub năvoade. Trebuie să rămânem totuși vigilenți” spune David Johnston.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here