Home Sport Maria Sharapova recunoaște că s-a dopat

Maria Sharapova recunoaște că s-a dopat

1058
0
maria sharapova

Maria Sharapova este de ceva ani cea mai bogată femeie atletă din lume și iată că răspunsul la întrebarea dacă și-a construit averea în mod cinstit începe să iasă la iveală încet încet.

Aceasta va fi suspendată din  lumea tenisului după  ce a recunoscut faptul că a fost găsită dopată în luna ianuarie, la Australia Open. Totul a fost făcut public în timpul unei conferințe de presă de șa Los Angeles ieri, luni, 7 martie 2016.

Substanța interzisă pare să fie meldonium și se pare că sportiva folosea această substanță încă din 2006, fără să realizeze că se află pe lista substanțelor interzise WADA.

Federația Internațională de Tenis, la o oră de la anunțul sportivei, a afișat pe pagina web faptul că aceasta va fi suspendată din tenis începând cu data de 12 martie. Aflându-se la prima abatere, Maria Sharapova riscă o suspendare de maxim 2 ani.

Pe data de 26 ianuarie 2016 a avut loc examenul care a scos la iveală problema, după ce Sharapova a pierdut în fața Serenei Williams în sferturile de finală, fiind acuzată de dopaj pe data de 2 martie 2016. Iată o parte din declarația sportivei:

„În urmă cu câteva zile am primit o scrisoare de la Federația Internațională de Tenis prim care eram înștiințată de faptul că am picat un test antidoping. Este adevărat, am picat testul antidoping și sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea.

În ultimii 10 ani, mi-a fost administrat un medicament numit Mildronate de către mediul meu. Federația m-a anunțat prin scrisoare de faptul că acest medicament se mai numește și meldonium, substanță interzisă. Nu am știut asta.

E foarte important să înțelegeți faptul că acest medicament nu a fost pe lista substanțelor interzise în ultimii 10 ani, însă în ianuarie anul acesta, regulile s-au schimbat iar meldonium a fost introduse pe lista substanțelor interzise”…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here