Home WarPress NATO invita Muntenegru sa se alature aliantei

NATO invita Muntenegru sa se alature aliantei

851
0

Ei bine, iata ca Muntenegrul va avea o decizie grea de luat dupa ce NATO a invitat tara sa adere la aceasta alianta si sa devina astfel cel de-al 29-lea stat membru. Anuntul invitatiei a ajuns in presa datorita lui Jens Stoltenberg, secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice. Drept urmare, Rusia avertizeaza ca aceasta aderare ar tensiona si mai mult relatiile dintre NATO si Moscova.

Faptul ca NATO este in continua expansiune e ceva destul de normal si vizibil, insa supara destul de serios Moscova. Dimitri Peskov, purtatorul de cuvant de la Kremlin a mai spus faptul ca sanctiunile impuse Turciei dupa ce avioanele lor au fost doborate sunt oricum mult diferite fata de cele impuse de Occident Rusiei pentru interventia din Ucraina.

Vice Premierul muntenegrean, Igor Luksici, afirma: “Aceasta este o zi mare pentru ţara mea, cred ca una binemeritată. Invitaţia pentru Muntenegru este de asemenea o veste bună pentru Balcanii Occidentali, pentru consolidarea securităţii şi stabilităţii. Suntem conştienţi să invitaţia nu este finalul procesului, ci începutul unuia nou”, a subliniat el. “Suntem hotărâţi să ne îmbunătăţim constant şi să lucrăm fără încetare, nu pentru a le face altora pe plac, ci pentru a schimba în bine societatea noastră”

Deocamdata, tarile din Balcanii Occindentali ce adera la alianta sunt Albania si Croatia, se pare ca Muntenegrul a primit deja unde verde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here