Home International Mein Kampf republicat pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial

Mein Kampf republicat pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial

797
0

In Germania va fi republicata celebra carte a lui Adolf Hitler numita Mein Kampf in luna ianuarie 2016 pentru prima data dupa ce s-a incheiat ce-l de-al Doilea Razboi Mondial. Republicarea a devenit posibila pentru ca drepturile de autor pentru volumul lui Hitler vor deveni ale statului peste mai putin de o luna. Dar nu va fi doar cartea, vor fi si vreo 3500 de comentarii cuprinse in doua volume si vor fi vandute pentru 59 de euro. Noua editie Mein Kampf se va numi “Hitler, Mein Kampf. O editie critica”, va fi una stiintifica si va avea atat o functie morala cat si una morala. Acestea sunt vorbele lui Andreas Wirsching, directorul institutului IFZ care se ocupa inca din 2009 de aceasta lucrare.

Exista multe voci care se opun republicarii chiar daca este vorba despre o editie adnotata, oameni care nu pot sa inteleaga faptul ca aceasta carte explica ideologia nazista si in acelasi timp reprezinta si o relicva a celui de-al Treilea Reich.

Colac peste pupaza, un fost infirmier al lagarului Auschwitz pe nume Hubert Z, un batran in varsta de 95 de ani a fost pus sub acuzare pentru ca a ajutat la uciderea a nici mai mult nici mai putin de 3681 evrei, gazati inca de la sosirea lor in lagar. Nu este singurul dosar pe rol pe la tribunalele din Germania, inca 12 dosare se judecat in aceasta privinta si sunt acuzati fosti membri ai SS. De curand, fostul contabil de la Auschwitz, Oskar Gröning a fost condamnat la 4 ani de puscarie in cadrul unui proces similar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here