Home Diverse Are rost investitia intr-un sistem de supraveghere video?

Are rost investitia intr-un sistem de supraveghere video?

1988
0

Inca exista oameni care isi pun intrebarea asta , din pacate. Vremurile pe care le traim impun de la sine protectie suplimentara in propria curte, nu mai este de ajuns acea usa metalica la intrarea in casa. Tin minte cand au aparut acele usi metalice, toata lumea le cumpara in speranta ca nu vor fi calcati de hoti, insa bineinteles ca ale lor case erau sparte intr-o veselie de hotii care intrau pe fereastra. Deh, ferestre de fier nu au inventat astia inca… Astfel, camerele de supraveghere sunt imperios necesare pentru ca joaca un dublu rol: protectie prin intimidare si o sansa in plus in identificarea infractorilor in cazul in care ceva se intampla pentru ca dupa cum spuneam, traim niste vremuri destul de haotice.

De ce exista camere de supraveghere video false?

Probabil ca ati auzit cu totii de ele, sunt acele camere false montat aleator prin curte sau prin casa. Nu au fire, nu au nimic inauntru. Sunt de forma doar si au rolul de a intimida pe cei care ar avea de gand sa fure ceva din jur. Bine, e clar ca nu vor intimida pe toata lumea, insa studiile arata ca sansele ca o casa sa fie pradata de hoti sunt cu 70% mai mici daca exista camere de supraveghere video in zona. Deci, cam acesta este scopul camerelor false, intimidarea. Nu au treaba cu nimic din ce tine de supraveghere video.

Hotii in ziua de azi sunt foarte vicleni si speculeaza la maxim orice scapare. Daca te uiti la cei din tramvaie care-ti fura din buzunare zici ca au luat cursuri de actorie. E clar ca si cei care intra prin case or sa fie destul de pregatiti. Mereu aud pe la TV interviuri ale purtatorilor de cuvant IPJ care spun “hotii erau profesionisti”. Pai daca deja am inceput sa clasificam hotia in amatorism si profesional, e clar ca avem nevoie de supraveghere video.

Daca are rost sau nu investitia intr-un sistem de supraveghere video, ramane la aprecierea voastra, insa eu sunt de parere ca e mai simplu sa previi de cat sa plangi dupa bunuri. Cunosc cazuri de oameni carora li s-au furat mii de lei din casa si asta chiar in timp ce dormeau. Hotii n-au fost prinsi niciodata pentru ca Politia nu a avut nici un indiciu. Se pare ca oamenii au avut de-a face cu “profesionistii”. Nu era mai ieftin sa cumpere un sistem de supraveghere video si sa aiba o sansa in plus sa isi recupereze banii?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here