Home International Bruxelles isi revine incet incet in ciuda faptului ca se mentine gradul...

Bruxelles isi revine incet incet in ciuda faptului ca se mentine gradul de alerta

974
0

La Bruxelles lucrurile incep sa isi reintre in normal, autoritatile au inceput sa dea drumul metroului, insa sub o supraveghere foarte stricta a politiei. Nivelul de alerta terorista nu a scazut, este tot maxim si asta pune si mai multa presiune pe cei care trebuie sa preintampine evenimentele nefericite.

Saptamana aceasta a inceput cu scoli inchise la Bruxelles, abia miercuri dimineata lucrurile au inceput sa isi intre in normal. Cat despre metrouri, au fost inchise sambata pentru a preintampina atacurile teroriste care se zvoneau in zona. Metrourile circula de miercuri dimineata dar ceva mai timid, pana la orele 20 in loc de 22. Bineinteles ca exista si restrictii, anumite linii nu sunt folosite pana la capat si exista cateva care raman inchise.

Autobuzele si-au reluat activitatea normala, din acest punct de vedere nu exista probleme anunta STIB – Societatea de Transporturi Intercomunale Bruxelles. Peste 300 de politisti suplimentari au fost chemati de acasa pentru a asigura protectia in institutiile ce au inceput sa se redeschida, respectiv scoli , si peste 200 de soldati – militari au fost trimisi la metrou pentru a securiza zona.

Aviz amatorilor de turism, muzeele principale din Bruxelles raman inchise, cu exceptia centrelor culturale din subordinea municipalitatii. Nu se stie deocamdata pana cand vor fi inchise aceste obiective din moment ce exista un nivel de alerta maxima – numarul 4 – ce trebuie mentinut timp de o saptamana. Premierul belgian Charles Michel anunta faptul ca nivelul de alerta va fi analizat peste 3 zile si in cazul in care evaluarea va fi una pozitiva, vor fi luate masuri corespunzatoare in acest sens.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here