Home WarPress Bombardamentele rusesti in Siria, controlate de Pentagon

Bombardamentele rusesti in Siria, controlate de Pentagon

858
0

Ashton Carter, secretarul american al apararii a iesit la rampa dupa ce Rusia a incalcat flagrant spatiul aerian al Turciei in drumurile sale catre Siria. Acesta a cerut Rusiei sa respecte niste reguli in efectuarea raidurilor asupra Siriei. Ashton Carter spune pentru BBC: “Spatiul aerian turc a fost incalcat de Rusia in mod iresponsabil si neprofesionist de catre Rusia”…

Desi americanii si rusii au dezbatut saptamana trecuta aceasta problema, a unor protocoale de respectat in cadrul raidurilor aeriene in Siria, se pare ca nimeni nu tine cont de ele. “Asteptam raspunsul Rusiei pe care ni-l datoreaza. Rusia ar trebui sa raspunda imediat de faptele sale” mai spune Carter.

Tot acest circ se datoreaza faptului ca dupa ce Rusia a inceput sa bombardeze Siria, o coalitie internationala coordonata de SUA a inceput de asemenea sa bombardeze teritoriile siriene.

Marti, adjuntul ministrului Apararii Anatoli Antonov a declarat ca exista niste discutii cu Turcia pentru a evita pe viitor eventualele neintelegeri in ceea ce priveste spatiul aerian.

Desi atata SUA cat si Rusia au acelasi inamic respectiv Statul Islamic din Siria, se pare ca Rusia ataca insurgentii sustinuti de SUA si tarile occidentale in teritoriu, fapt care bineinteles ca aduce noi discutii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here