Home Monden Cozma despre detinutii de top: Tamplarul Dan Diaconescu

Cozma despre detinutii de top: Tamplarul Dan Diaconescu

1113
0

Daca exista cineva care poate sa povesteasca cate ceva despre detinutii de “elita” ajunsi dupa gratii, Miron Cozma este acela. Desi are doar 61 de ani, acesta a stat dupa gratii mai bine de 10 ani in urma mineriadelor. El poate sa povesteasca cu lux de amanunte ce fac persoane de top precum Dan Diaconescu, Gica Popescu, Borcea si mult altii. Cozma a dat un interviu pentru Click in care a povestit cum a reusit sa castige respectul detinutilor in timp ce isi ispasa pedeapsa la Rahova.

“Am fost şi sunt în continuare respectat de deţinuţi, am construit biserica, sala de mese, m-am ocupat de meniu, ca să primim şi noi o mâncare decentă, nu cotoare de pâine sau de salam” spune Cozma.

Cozma povesteste despre oamenii din fotbal dar si despre DDD

“Nu am stat impasibil şi i-am dat fiecăruia o mână de ajutor lui George Copos şi lui Mihai Stoica. Ei aveau probleme cu deţinuţii din cauza caracterului lor dificil. Am aflat că Dan Diaconescu, patronul OTV, este şef la tâmplărie, în locul fostului rapidist George Copos. Stă acolo de dimineaţă până seara, ca să treacă timpul mai repede, face scăunele, iar duminica merge la biserica pe care eu am construit-o. Nu prea are cu cine să se converseze. Despre Gică Popescu am aflat că trebuie să iasă în curând definitiv, pentru bună purtare”

Borcea este respectat acum de toata lumea dupa eliberarea lui Gigi Becali si a ajuns chiar seful detinutilor de la Poarta Alba pentru ca petrece foarte mult timp in spitalul unitatii.

“Cristi Borcea mai are de stat, însă pentru bună purtare poate beneficia de 30 de zile libere. Acum a ieşit în permisie ca să-şi vadă fetiţa şi o să mai iasă cu siguranţă, când o creştinează. Are şi el preocupări, nu stă degeaba. În penitenciar există o fermă de animale, Cristi mai munceşte acolo. Seara îşi vede de cărţi, scrie un volum despre familie. Nu ştie nimeni că el are grijă din penitenciar de cei 1.500 angajaţi. A făcut credit, chiar dacă este închis, ca să nu-şi lase angajaţii fără pâine. De salarii se ocupă soţia lui, dar şi fosta nevastă, cărora le-a trecut averea pe numele lor”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here