Home Monden Nunta care ar putea ajuta economia din UK

Nunta care ar putea ajuta economia din UK

1559
0

O parte din presa britanică sugerează faptul că nunta dintre Prințul Harry și Meghan Markle de sâmbătă va avea un impact pozitiv asupra economiei țării. Este posibil ca fanii celor doi să cheltuie foarte mulți bani cu acest eveniment atât pe suveniruri cât și pe mâncare și băuturi.

Din păcate, realitatea este alta. În trecut, aceste evenimente regale nu au generat venituri chiar așa de mari, abia dacă se văd în economia țării. „Cred că se exagerează impactul evenimentului asupra economiei unei țări. Ar trebui să ținem seama de faptul că oamenii vor cheltui bani și pe alte lucruri în cadrul evenimentului, nu doar pe suveniruri vândute de Casa Regală” spune șeful cabinetului economic al EY ITEM Club. Așadar, dacă istoria se repetă, acest eveniment regal nu se va vedea deloc în economia țării. potrivit ofițerului de la UK Office for National Statistics, nunta din 2011 a Prințului William și Kate Middleton nu a scos în evidență niciun venit.

Majoritatea muncitorilor au primit o zi liberă de la lucru  când William, fratele mai mare al lui Harry s-a căsătorit în 2011 și astfel economia țării a avut mai mult de suferit decât de câștigat. PwC a estimat că nunta lui William și Kate va genera venituri de 107 milioane de lire, ceea ce e bine pentru economie, dar e cu 4% mai puțin decât de Black Friday de exemplu, cea mai mare sărbătoare de cumpărături a anului.

Barurile vor avea probabil cel mai mult de câștigat, pentru că vor fi deschise până la ora 1 AM în loc de 11 PM cum erau obișnuite. British Beer & Pub Association se așteaptă la vânzări de 20 de milioane de lire în acea zi, cu 8% mai mari doar față de un weekend normal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here