Home Nationale Sediile Antena 1 si Antena 3 scoase la licitatie

Sediile Antena 1 si Antena 3 scoase la licitatie

893
0

Sediile Grivco, Intact si cele ale televiziunilor Antena 1 si Antena 3 vor fi scoase la licitatie de catre ANAF. Aceste imobile au apartinut lui Dan Voiculescu si au fost confiscate in urma sentintei din dosarul ICA. Daca va intrebati care va fi pretul de pornire pentru aceste cladiri, se estimeaza undeva la 15 milioane de euro.

Evaluarea celor 3 imobile a fost finalizata si acum Fiscul le va scoate la licitatie pentru recuperarea prejudiciului. Cel mai scump dintre ele este considerat turnul Grivco din strada Garlei lot 2. Licitatia va incepe de la pretul de 8.3 milioane de euro. Pentru cladirea din strada Garlei lot 1, cladirea este evaluata la 3.5 milioane de euro. Cladirea din Soseaua Bucuresti-Ploiesti unde au sediile televiziuniel Antena 1 si Antena 3 este evaluata la 3.4 milioane de euro.

Nu este prima data cand Fiscul vinde averea lui Voiculescu, in luna mai a avut loc prima licitatie prin care a fost vandut apartamentului Dan Voiculescu din soseaua Kiseleff cu nici mai mult nici mai putin de 1.9 milioane de lei – 427 mii de euro. Curios daca fiscul a controlat inainte de unde avea doamna care a cumparat cele 1,9 milioane de euro… Bineinteles ca nu au controlat nimic…

In cazul in care nu sunteti la curent cu ce inseamna dosarul ICA, Dan Voiculescu a fost trimis in judecata in decembrie 2008 si condamnat pentru 10 ani de inchisoare in august 2014 pentru trafic de influenta si spalare de bani in cazul provatizarii ICA. Motivarea a fost ca terenul cumparat a fost subevaluat.

“Totodată, faptul că inculpatul Voiculescu Dan şi-a exercitat influenţa şi autoritatea în calitate de preşedinte al unui partid politic asupra inculpaţilor Mencinicopschi Gheorghe şi Pantiş Sorin rezultă din activitatea infracţională complexă săvârşită de aceşti inculpaţi, care relevă că aceştia au acţionat în acest mod în scopul facilitării adjudecării pachetului majoritar de acţiuni de către SC GRIVCO SA controlată de inculpatul Voiculescu Dan, beneficiarul final al operaţiuni prin care ADS a vândut pachetul de acţiuni pe care-l deţinea la societatea în cauză la un preţ de 75 de ori mai mic decât valoarea comercială a acestuia, respectiv la un preţ de garsonieră de periferie, de 104.730 euro, în condiţiile în care societatea deţinea o suprafaţă de 36.676 mp teren în zona Băneasa, ce valora peste 2.750.000 USD”, se arata în motivare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here