Home International Cutremur de 6.8 grade pe Scara Richter in Maroc – Peste 2000...

Cutremur de 6.8 grade pe Scara Richter in Maroc – Peste 2000 de morți

17
0
A general view of damage following a powerful earthquake in Amizmiz, Morocco, September 9, 2023. REUTERS/Abdelhak Balhaki

Numărul morților a depășit 2000 în urma cutremurului de 6,8 grade Richter din Maroc, cutremur care a avut loc pe data de 9 septembrie, vineri noaptea. Conform statisticilor, acesta este unul dintre cele mai mortale cutremure din istoria țării nord Africane. Echipele de salvatori se chinuie în continuare să ajungă la cei de sub dărâmături, în speranța că pot salva în continuare viețile oamenilor.

Un martor afirmă „ne așteptăm la miracole de sub acele dărâmături”.

Epicentrul cutremurului a fost în Munții Atlas, la 72 de kilometri sud vest de Marrakech, un oraș turistic ce numără aproape 840.000 de locuitori. Zidurile antice ale acestui oraș care datează din secolul 12 au fost afectate de asemenea în urma acestui puternic cutremur. Nu s-a mai văzut un cutremur de o asemenea magnitudine în Marrakech, cel puțin în ultimii 120 de ani potrivit unui studiu al US Geological Survey.

Previous articleTomberoane Inteligente pentru Orașe Inteligente!
Next article15 morți in atacul cu racheta din Kostyantynivka
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here