Home Tehnologie Cercetătorii au descoperit mineral nou într-un mic meteorit

Cercetătorii au descoperit mineral nou într-un mic meteorit

1091
0

Între 2015 și 2019, cercetătorii au descoperit 31 de noi minerale pe bază de carbon, marea lor majoritate au culori din cele mai vii. Edscottite este una dintre cele mai noi descoperiri și este și cea care a stârnit curiozitatea întregii comunități de geologi. Edscottite este una dintre fazele prin care trece fierul când se răcește după ce ajunge la temperaturi înalte, pe măsură ce se topește în oțel. Dar faptul că Edscottite a fost descoperit într-un meteorit de mici dimensiuni care a căzut pe Terra în 1951.

„Am descoperit 500,000 – 600,000 de minerale în laborator, dar mai puțin de 6000 dintre acestea se găsesc în natură.” spune geologul Stuart Mills de la muzeul din Melbourne. Numele lui a fost pus după Ed R.D. Scott, un chimist la Universitatea din Hawaii. Scott a identificat carbidul de fier în 1971 în timp ce studia un meteorit dar tehnologia nu avansase suficient pentru a caracteriza structura lui.

Cum s-a format în cosmos Edscottite este deocamdată incert. Geoffrey Bonning, un cercetător  pentru Universitatea din Australia, a speculat că acest meteorit a venit din miezul altei planete. „Meteoritul avea carbon mult în interior, care s-a răcit foarte lent, iar fierul și carbonul s-au unit și au format acest mineral” spune Mills. Cel mai probabil planeta cu pricina a fost lovită de alt corp ceresc și a fost distrusă, umplând de resturi întreg sistemul solar. Aceste resturi au devenit meteoritul Wedderburn  iar edscottite s-ar fi creat când metalul s-a încălzit în fosta planetă.

Previous articleCastel cu 10 camere, se vinde cu 50.000 de dolari (NY)
Next articleCele mai mari cutremure din istoria modernă (anii 1900 – prezent)
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here