Home International Zgârie-nor în valoare de $743 milioane, scos la vânzare pe internet de...

Zgârie-nor în valoare de $743 milioane, scos la vânzare pe internet de către autorități

720
0

Cu coroana ei exagerată și cu cele 39 de etaje intacte,  Pangu Plaza aruncă o umbră deosebită asupra Beijingului. Acum, clădirea care vrea să imite un dragon are în spate și o poveste ciudată în ceea ce privește proprietarul. Marți s-a vândut online pentru suma de 734 milioane de dolari, un chilipir, aceasta fiind confiscată de la un miliardar fugitiv.

Localizată la mai puțin de 1 kilometru de stadionul Bird’s Nest, turnul înalt de peste 200 de metri a fost finalizat în anul 2008 într-un district construit pentru Olimpiada de la Beijing care avea să se țină acolo în acel an. În 2016, autoritățile chineze au confiscat această clădire de la o companie de intermedieri imobiliare controlată de  Guo Wengui, un miliardar chinez care acum se află în exil.

Vă vine să credeți sau nu, autoritățile au scos la licitație ceastă clădire pe site-ul Alibaba. Despre acest Guo, chinezii spun că ar fi un corupt. el locuiește din 2014 în Statele Unite și este căutat de către autoritățile de la Beijing pentru mai multe infracțiuni, printre care fraudă și luare de mită. Majoritatea bunurilor sale rămase în China au fost confiscate de către guvern.

Potrivit listing-ului online, doar 2 persoane s-au înscris la licitație, însă peste 150.000 de persoane au asistat live la eveniment. Licitația a durat 24 de ore și au fost făcute doar 2 oferte.

Clădirea a fost vândută cu 734 milioane de dolari, cu doar 708 mii de dolari mai mult față de prețul de deschidere. Cine este cumpărătorul? Este vorba despre Yucheng Zhiye și se pare că a pus mâna pe un chilipir. Se spune că valoarea reală a turnului se ridică undeva la 1.05 miliarde de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here