Home Tehnologie NASA îl contrazice pe Elon Musk în legătură cu un asteroid periculos

NASA îl contrazice pe Elon Musk în legătură cu un asteroid periculos

993
0

Elon Musk, CEO al SpaceX și Tesla a trimis un tweet în care anunță că o„ piatră mare” urmează să lovească Terra și că planeta nu are apărare. Cei de la NASA nu par să fie de acord. La tweet-ul lui Musk a răspuns și un comediant pe nume Joe Rogan, care a pus un link spre un articol al celor de la NASA, care se pare că a început pregătirile pentru asteroidul Apophis, asteroid ce va trece pe lângă Terra pe 13 aprilie 2029. Apophis este numit după zeul egiptean al morții.

Musk nu se înșeală atunci când spune „Nu mi-aș face griji în legătură cu acesta”. Apophis va trece la o distanță destul de mare, de peste 25.000 de km. Este un eveniment destul de rar, nu toată ziua trece pe lângă Terra un corp atât de mare. NASA va profita de această distanță redusă pentru a face noi studii referitoare la securitatea planetei. Următoarea frază din tweet-ul lui Musk a pus lumea pe gânduri. Musk nu a specificat ce anume înseamnă „piatră mare” așa că e greu să intuim.

Pe site-ul celor de la NASA scrie însă foarte clar „Niciun asteroid cunoscut nu pune în pericol siguranța pe Terra, nu există niciun risc de impact în următorii 100 de ani. Deși niciun asteroid mai mare de 140 de metri în diametru nu are șanse să lovească Terra în următorii 100 de ani, NASA și partenerii studiază diferite metode pentru a rezolva un potențial astfel de hazard”. De fapt, cercetătorii cred că în acest moment, avem tehnologia necesară pentru a devia de la curs un asteroid care ar amenința să lovească planeta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here