Home International Gata cu sticlele din plastic în aeroportul San Francisco

Gata cu sticlele din plastic în aeroportul San Francisco

700
0
San Francisco

De marți, cei care doresc să se hidrateze în aeroportul internațional din San Francisco trebuie să bea apă de la fântână, să-și aducă propria sticlă cu apă de acasă, ori să cumpere apă în recipiente premium precum sticla sau aluminiul.

Acest aeroport a adăugat sticlele din plastic cu apă pe lista obiectelor alimentare interzise în incintă ca parte a efortului de a transforma entitatea într-una cu zero deșeuri până în anul 2021. Potrivit Zero Waste Alliance, asta va însemna devierea a 90% din deșeuri de la groapa de gunoi către reciclare.

Se va interzice așadar toată apa în sticlă de plastic, indiferent că-i minerală, plată, de izvor și așa mai departe. Aceasta nu va mai fi disponibilă nici la aparatele de tip vending. Călătorii au opțiunea de a-și aduce de acasă propria sticlă din plastic pe care să o refolosească în incintă.

În aeroportul internațional din San Francisco există aproximativ 100 de fântâni și cișmele publice de la care oamenii se pot hidrata. Desigur, criticile nu au întârziat, multă lume se întreabă dacă această măsură chiar are vreo legătură cu ecologia din moment ce sucurile nu intră sub incidența ei. Oamenii vor putea să cumpere în continuare sucuri în sticle din plastic din aeroport.

Anual, această entitate generează undeva la 1270 de tone de gunoi și se vând zilnic din incintă aproximativ 10.000 de sticle din plastic cu apă. Asta înseamnă 4 milioane de sticle cu apă anual. Pentru a se degrada, cercetătorii cred că o sticlă din plastic are nevoie de un interval de timp cuprins între 450 și 1000 de ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here