Home Tehnologie SpaceX a aterizat toate cele 3 boostere Falcon Heavy

SpaceX a aterizat toate cele 3 boostere Falcon Heavy

714
0
SpaceX

După cea de-a doua lansare de rachetă Falcon Heavy a celor de la SpaceX, toate cele trei boostere ale acesteia au aterizat în siguranță pe Terra. Lateralele au aterizat pe două pad-uri special amenajate la Cape Canaveral din Florida, în timp ce boosterul central a aterizat pe una dintre platformele SpaceX din Oceanul Atlantic.

Este pentru prima dată când SpaceX a aterizat toate cele 3 boostere ale rachetei Falcon Heavy. Prima rachetă de acest tip a decolat în februarie 2018 dar doar două boostere au reușit să aterizeze din trei. Lateralele au aterizat ok, în timp ce boosterul central s-a izbit de ocean cu 500 de kilometri/oră. Astăzi însă, SpaceX a reușit să aterizeze toate cele 3 piese componente ale rachetei, eveniment de tip premieră.

Prima tentativă de a ateriza un booster pentru SpaceX datează de acum 4 ani, este vorba despre boosterele folosite la racheta Falcon 9. Atunci, o imensă minge de foc a finalizat experimentul considerat mai mult decât ciudat pentru acele timpuri.

Previous articleCel mai mare avion din lume a decolat pentru prima dată
Next articleMisiunea israeliană de a ateriza un robot pe lună a eșuat
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here