Documentarul satiric de 50 de minute al lui Paul Logan legat de teoria pământului plat se referă la cum sunt unii oameni făcuți să creadă ceva ce nu este real, ceva ce nu există în realitate.
Ei bine, oamenii petrec în medie 280 de minute/săptămână privind clipuri pe YouTube. Dacă cineva petrece mai mult de 40 de minute pe zi pe YouTube, asta înseamnă cam 4 clipuri în medie, 28 de clipuri pe săptămână. Oamenii primesc multă informație prin intermediul YouTube.
Un studiu vechi din 2017 condus de Asheley Landrum de la Universitatea din Texas a chestionat 30 de participanți de la Flat Earth International Conference. Dintre aceștia 30, 29 au spus că și-au schimbat perspectiva legată de pământul rotund după ce au primit recomandări video de la YouTube.
Înainte să se uite la aceste recomandări, participanții au spus că au mai urmărit documentare cu teorii ale conspirației legate de 9/11, masacrul de la școala Sandy Hook și dacă NASA a trimis într-adevăr oameni pe lună. Faptul că aceștia au urmărit înainte alte clipuri legate de teorii ale conspirației nu ar trebui ignorat potrivit lui Joseph Uscinski, profesor la Universitatea din Miami.
Joseph spune că oamenii care cred că pământul este plat sunt mult mai deschiși la alternative. Ei bine, documentarul lui Paul chiar dacă este satiric, amplifică ideea de teorie a conspirației iar oamenii care sunt atrași de subiect încep să devină îndoctrinați. În acest moment, YouTube încearcă să reglementeze această zonă gri a recomandărilor legate de teorii ale conspirației.