Home International 3 eleve din Burundi au ajuns la închisoare

3 eleve din Burundi au ajuns la închisoare

573
0
Burundi

3 eleve din Burundi au ajuns la pușcărie pentru weekend și riscă până la 5 ani de detenție după ce au mâzgălit pe manualele școlare, poza Președintelui, potrivit unui raport Human Rights Watch. Fetele, toate 3 minore, au fost arestate săptămâna trecută și au fost acuzate de insultă contra șefului statului.

Una dintre eleve, cea de 13 ani a fost eliberată pentru că nu avea o vârstă suficient de mare pentru a purta responsabilitate. Deocamdată nu se știe cine a mâzgălit poza Președintelui și va fi destul de greu de aflat din cauza sistemului educațional din Burundi, deficitar la capitolul manuale. Aceste cărți sunt aduse la clasă de către profesori și plimbate pe la toți elevii în timpul orelor.

Nu este pentru prima dată când copiii au parte de asemenea pedepse în Burundi, astfel de fapte s-au mai petrecut în trecut. În 2016, agenții Serviciului Național de Inteligență din Burundi au arestat 8 copii. Aceștia scriseseră „Pleacă!” la adresa Președintelui pe o poză din manuale.

Previous articleVolante la prețuri rezonabile – doar online
Next articleGata cu KM dați înapoi. Aplicația RAR care oferă acces la datele pentru prima înmatriculare
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here