Home International Bătălia pentru Matisse-ul ciordit ajunge la Curtea Supremă în SUA

Bătălia pentru Matisse-ul ciordit ajunge la Curtea Supremă în SUA

609
0
Matisse

Galeria Națională de Artă din Marea Britanie face apel în SUA, la Crtea Supremă de Justiție după ce a fost dată în judecată pentru returnarea unui tablou de Matisse, furat în urmă cu mult timp.

Cei care au acționat galeria în judecată sunt nimeni alții decât descendenții celui portretizat în tablou. Trei strănepoți ai lui Greta Moll au cerut muzeului o compensație financiară în valoare de 30 de milioane de dolari sau returnarea tabloului „Portretul lui Greta Moll” pe care artistul francez l-a pictat în 1908.

Membri familiei spun că tabloul a fost furat de la ei în 1947 în timpul invaziei sovietice a Berlinului, la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial. Muzeul din Londra, care deține acest tablou din anul 1979, își apără poziția spunând că din moment ce tabloul a dispărut în timpul ocupației sovietice, nicidecum naziste, nu are nicio obligație să-l dea înapoi.

„Niciunul dintre cele două tribunale din SUA care a auzit această poveste, nu i-a acordat credibilitate. Dacă și Curtea Supremă decide că tabloul trebuie să rămână la noi, povestea se va termina odată pentru totdeauna” spun reprezentanții muzeului într-o declarație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here