Home Tehnologie Un satelit chinezesc a surprins o fotografie extraordinară

Un satelit chinezesc a surprins o fotografie extraordinară

516
0

Un satelit chinezesc ce se află momentan pe orbita Lunii a reușit să surprindă o fotografie incredibil de frumoasă, fotografie făcută de dincolo de astru, care cuprinde și Pământul în fundal.

Fotografia a fost făcută pe 3 februarie de către satelitul Longjiang-2, satelit care a intrat pe orbita Lunii în iunie 2018. Micuța probă a fost lansat împreună cu alt satelit chinezesc pe nume Queqiao, folosit în comunicații și care a fost folosit cu succes pentru misiunea Chang’e-4.

La începutul anului, Chang’e-4 a aterizat cu succes pe suprafața lunii , pe partea nevăzută. Queqiao se află momentan într-o poziție stabilă lângă Lună de unde trimite semnale radio din partea Longjiang-2 și Chang’e-4 , pentru Terra. Longjiang-2 a avut un partener până de curând, pe Longjiang-1, și amândoi aveau drept misiune să orbiteze în jurul lunii și să observe corpul cosmic.

Din păcate, China a pierdut contactul cu Longjiang-1, pe poziție rămânând doar Longjiang-2, care a reușit să facă niște poze incredibile. În timpul aterizării navetei  Chang’e-4, satelitul a fost dezactivat pentru a nu exista interferențe în ceea ce privește comunicațiile dintre Terra și rover. Este pentru prima dată când Longjiang-2 a surprins luna și Tera în același cadru.

Previous article3 motive să cumperi acum o pereche de cizme deși sezonul lor aproape a trecut
Next articleCompania care promitea călătoria pe Marte a dat faliment
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here