Brexit-ul încă nu a avut loc iar industria din UK, cel puțin cea financiară, începe să se zguduie din țâțâni. Băncile alături de alte companii financiare au mutat până acum din țară bunuri în valoare de cel puțin 1 trilion de dolari, către locații din interiorul UE. Multe bănci au pus bazele unor clădiri de birouri noi în UE pentru a putea continua în siguranță operațiunile în Europa după Brexit.
Acest trilion de dolari reprezintă 10% din bunurile băncilor din UK, a instituțiilor financiare care în 2016 erau 222 la număr. Anglia are să părăsească Uniunea Europeană în 81 de zile, cu toate că Prim Ministrul Theresa Mayîncă are nevoie de suportul parlamentului UK pentru a oficia divorțul de UE.
Această chestiune va fi supusă la vot în Parlament săptămâna viitoare iar dacă rezultatul va fi negativ, Anglia va rămâne în UE. Banca Angliei spune că fuga trilionului de dolar din țară are un efect mai catastrofal asupra economiei locale mai ceva decât criza financiară din 2008.
Deutsche Bank (DB), Goldman Sachs (GS) și Citi (C) sunt primele bănci care au început să „emigreze” din UK, către locații precum Dublin (Irlanda), Luxembourg, Frankfurt (Germania) sau Paris (Franța).