Home Diverse Cabinet stomatologic sau clinică dentara? Care sunt diferențele?

Cabinet stomatologic sau clinică dentara? Care sunt diferențele?

1705
0
Cabinet stomatologic

Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre un cabinet stomatologic și o clinică dentară?

În timp ce în cadrul unui cabinet stomatologic activează, de regulă, un singur specialist în medicină dentară, în cadrul unei clinici stomatologice vei găsi mai mulți stomatologi specializați pe domenii precum implantologie, protetică, parodontologie, ortodonție, chirurgie dentară.

Echipa de medici stomatologi din cadrul clinicii dentare colaborează în beneficiul clientului, mai ales când este vorba de o lucrare complexă. În plus, beneficiezi în același loc de tratamente dentare profesionale.

Unele clinici dentare dețin în aceeași clădire și o secție de radiografie dentară și de tehnică dentară. Prin urmare, nu mai trebuie să te plimbi prin tot orașul pentru a-ți rezolva problema. Sunt foarte rare cabinetele stomatologice care pot efectua și radiografie dentară. În general, cabinetele te trimit la diverși colaboratori sau te pun pe ține să găsești un loc.

Clinicile stomatologice se întind pe un spațiu mai mare și au mai multe cabinete stomatologice în aceeași locație. Cinicile dentare, au, de regulă, această structură:

  • Recepția . Recepția este ca un lounge cu canapele și opțiuni de divertisment pentru a menține pacienții ocupați în așteptare. Zona de recepție poate avea un televizor și niște rafturi pentru reviste. Unele clinici stomatologice au, de asemenea, aparate de cafea sau automate pentru a oferi băuturi răcoritoare pacienților.
  • Calculatoare și înregistrări ale paciențilo În zona recepției, personalul biroului așteaptă pacienții și accesează înregistrările dentare. Înregistrările pot fi computerizate sau pe hârtie, dar majoritatea practicanților folosesc acum înregistrări computerizate.
  • Cabinetele dentare. Cabinetul este o camera mică în care dentistul efectuează tratamentele dentare pacienților. Are câteva piese de echipament dentar, cum ar fi scaunul dentar, iluminatul, uneltele și dispozitivele portabile, irigatoarele orale, mașinile de aspirație și sistemele laser.
  • Loc pentru depozitare. În majoritatea clinicilor stomatologice există un spațiu special pentru depozitare și/sau arhivare.

În schimb, cabinetele stomatologice își desfășoară activitatea adesea în spații mici, la parterul unui bloc, și au mai rar o persoană care să se ocupe de primirea și programarea clienților.

Sursa imagini: Clinica Stomatologica GRIGORIU® Bacau

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here