Home Economic Nu doar Apple are probleme în această perioadă

Nu doar Apple are probleme în această perioadă

1230
0
Samsung

Samsung este ultimul gigant tech care anunță faptul că trece printr-o perioadă destul de dificilă. Compania Sud Coreeană anunță marți faptul că ultimul cuaternar nu a venit cu profiturile pe care și le-a dorit, din contră, a fost o perioadă cu 30% mai slabă față de aceleași vremuri de anul trecut. De vină par să fie cipurile de memorie și competiția care a devenit din ce în ce mai acerbă din industria smartphone.

Această depreciere a celor de la Samsung apare după ce Apple a anunțat săptămâna trecută că a vândut mult mai puține iPhone-uri față de cât anticipase, de vină fiind războiul comercial dintre SUA și China. Samsung, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, nu a menționat China drept un punct important de vânzare în conferința de marți, dar a specificat că incertitudinile macroeconomice afectează cu siguranță afacerea. Acțiunile companiei Samsung au scăzut cu 1.7% la Seoul, aproape o pătrime din valoarea de anul trecut. China, cea mai mare piață smartphone din lume, are parte de o încetinire economică ce afectează toate business-urile din întreaga lume.

Pe lângă faptul că vinde propriile telefoane în întreaga lume, Samsung este furnizor pentru cipuri și alte piese diverse pentru alți producători de telefoane mobile. Dacă ne gândim la display-uri, cred că nu există producător de telefoane mobile care să nu lucreze cu Samsung. Compania Sud Coreeană spune că se așteaptă ca profitul operațional pentru cuaternarul 2018 să fie undeva la 10.8 trilioane de dolari comparativ cu 15.2 trilioane produse în aceeași perioadă a anului trecut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here