Home International Giganții industriei fashion – pact pentru reducerea nivelului de poluare

Giganții industriei fashion – pact pentru reducerea nivelului de poluare

667
0
poluare

Industria fashion în valoare de trilioane și trilioane de dolari, alături de lanțul său imens de aprovizionare și distribuție, contribuie masiv la schimbările climatice din prezent.

De fapt industria fashion emite mai multe noxe cu efect de seră decât toate zborurile internaționale, decât toate transporturile maritime la un loc. Se estimează că în fiecare secundă, o mașină de gunoi este arsă ori trimisă la groapă în fiecare secundă. În plus, datorită mașinilor de spălat puternice pe care le avem în prezent, hainele noastre poluează cu micro plastic mările și oceanele echivalentul a 50 de milioane de sticle din PET. Până acum, a fost destul de multă liniște în acest sector industrial, nimeni nu a prea luat nicio decizie în ceea ce privește reducerea poluării însă luni, lucrurile s-au schimbat.

Un charter pentru stoparea poluării venite din zona fashion a fost lansat de ONU în cadrul conferinței COP24 de la Katowice, Polonia. Marii retaileri s-au arătat încântați de idee și s-au alăturat tratatului, alături de case de modă de lux și distribuitori din sector.

Stella McCartney, Burberry, Adidas și H&M Group sunt cap de afiș în lista celor 40 de semnături. Aliniat cu țelurile Tratatului de la Paris, acest nou charter include 16 principii și ținte noi.

Companiile implicate au fost de acord să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 30% până în 2030 și să prioritizeze transportul cu vehicule ce emit puțin carbon pentru mărfuri și materiale.

Previous articleFelipe Massa s-a luat la întrecere cu cel mai rapid animal din lume înainte de debutul în Formula E
Next articleTu cum te pregatesti de alegerea cadourilor de Craciun pentru copilul tau?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here