Home International Probleme pe Insula Santinel. Triburile locale au ucis un misionar

Probleme pe Insula Santinel. Triburile locale au ucis un misionar

754
0
Insula Santinel

Un creștin de origine americană implicat în muncă misionară a fost ucis de către triburile locale din insula Santinel, una dintre cele mai izolate comunități din lume. Această insulă se află la sute de mile de coasta Indiei. Tânărul de 27 de ani se numește John Allen Chau și a venit în India cu viză de turist iar în Adaman și Insulele Nicobar a ajuns în luna octombrie, cu scopul de a încerca să convertească oamenii la creștinism. „Refuzăm să-l numim un turist.  Da, a venit ca și turist dar avea alte scopuri pe aici. El a vrut să joace rol misionar pe o insulă interzisă” spune Dependra Pathak, directorul poliției din Andaman.

Chau nu a informat poliția despre intențiile sale de a călători către acea insulă cu scopul de a încerca să convertească locuitorii la altă religie. Rudele aventurierului au anunțat pe Instagram că iartă pe cei care au luat viața lui Chau. Insula, North Santinel, este locuită de santinelezi, un grup protejat de legile indiene. Se crede că maxim 12 persoane mai trăiesc pe această insulă situată în Arhipelagul Nicobar.

Zona este una protejată iar oamenii nu au voie să se apropie de insulă la mai mult de 5 mile. S-a luat această decizie din cauza comportamentului foarte sălbatic al localnicilor. În 2006, un pescar local a fost ucis de către acest trib.  Tânărul Chau a ajuns pe această insulă cu ajutorul unei bărci pescărești care a oprit la 500-700 de metri de insulă, pe care a ajuns pe 15 noiembrie cu o barcă cu motor.

Acesta s-a întors mai târziu cu răni de suliță iar triburile i-au distrus barca pe data de 16. Pe data de 17 acesta nu s-a mai întors deloc, iar pescarii i-au văzut cadavrul pe insulă, târât de localnici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here