Home International Muniție din WW2 explodată din cauza incendiilor în pădurile din apropierea Berlinului

Muniție din WW2 explodată din cauza incendiilor în pădurile din apropierea Berlinului

814
0

O cantitate destul de mare de muniție de război neexplodată a făcut prăpăd în pădurile din apropierea Berlinului, potrivit lui Raimund Engel, administrator pentru situații de urgență în zona Brandenburg.

Pompierii nu au reușit să intre în zonă pentru că muniția tot exploda din cauza căldurii și nimeni nu știa exact câtă muniție neexplodată rămasă acolo din cel de-Al Doilea Război Mondial mai exista.

Focul a izbucnit din orașul Treuenbrietzen marți pe la prânz, iar aproximativ 550 de pompieri și polițiști au încercat să țină sub control flăcările, folosind și 3 elicoptere.

Tot marți, cetățenii din acest oraș au fost duși la adăpost. După 24 de ore de la izbucnire, sute de pompieri se luptau cu flăcările, însă nu mai exista pericolul de extindere.

Aproximativ 400 de hectare de pădure au ars iar 3 sate apropiate au fost de asemenea evacuate. „Un incendiu de asemenea proporții este ceva nemaivăzut pentru Brandenburg” spune primarul Dietmar Woidke. Ca multe țări din Europa, anul acesta Germania s-a confruntat cu o secetă destul de mare.

Sudul Brandenburg a fost foarte lovit de această secetă iar pădurile din regiune au devenit foarte uscate. Din fericire, în urma acestui incendiu nimeni nu a fost rănit și nicio clădire nu a fost afectată. Cauza incendiului nu a fost încă determinată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here