Home Terorism După ce ani de zile a semănat teroare prin ISIS, Baghdadi pledează...

După ce ani de zile a semănat teroare prin ISIS, Baghdadi pledează pentru relevanță

782
0
Baghdadi

Abu Bakr al-Baghdadi, cel care a pus bazele Statului Islamic în Irak și Siria, a lansat în presă o înregistrare audio pentru adepții săi, îndemnându-i să continue o luptă pe care au pierdut-o deja. Când gruparea era pe val în 2014, aceasta deținea controlul asupra unui teritoriu de dimensiunea Marii Britanii, inclusiv asupra orașului Mosul, cel de-al doilea oraș ca dimensiune din Irak, dar și asupra orașului Raqqa, pe care l-a transformat în capitala Statului Islamic din Siria. De atunci, ISIS a pierdut bucăți din acest imens teritoriu, ajungând astăzi să dețină cu 90% mai puțin teren față de 2014.

În acest mesaj audio, denumit „Vești bune pentru cei răbdători”, Baghdadi a minimizat pierderea teritoriilor și a emis un apel prin care dorește să răstoarne regimurile arabe ostile din zonă. Dar indiferent cât de mult ar minima ISIS pierderile, e greu de crezut că va putea recupera vreodată aceste teritorii. US Defense Department alături de ONU estimează că încă mai există undeva la 30.000 de luptători ISIS în Siria și Irak și chiar dacă guvernul irakian a declarat victorie cu anumite grupuri, teroriștii continuă să atace forțele guvernamentale din când în când, fără niciun pic de sfială.

În plus, forțele ISIS mai sunt prezente și în Africa, Afghanistan și chiar și în Filipine. Așa zișii „lupi singuratici” vor continua să producă atacuri atunci când vor avea ocazia, pe tărâmul „Cruciadelor”, spune Baghdadi în mesajul său. Acest mesaj a venit și pentru a alunga oarecum zvonurile conform cărora, Baghdadi era grav bolnav sau chiar mort. SUA (țară cunoscută pentru setea de vânat capete – Saddam Hussein, Osama bin Laden) cu siguranță își dorește să pună mâna pe el.

Previous article6 motive să cumperi scule pneumatice de pe internet
Next articleMuniție din WW2 explodată din cauza incendiilor în pădurile din apropierea Berlinului
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here