Home Diverse 10 motive să te înscrii la cursuri de programare

10 motive să te înscrii la cursuri de programare

823
0
cursuri de programare

Internetul începe să acapareze încet dar sigur întreaga societate. Dacă în urmă cu 30 de ani, nimeni nu și-ar fi putut imagina că astăzi ar fi putut exista Facebook sau viteză de download de 1000mb/s, iată că toate acestea s-au întâmplat.

În ultimii 30 de ani internetul a evoluat extraordinar de mult, devenind atât suport pentru comerț cât și o sursă de informare extraordinară. Pentru ca internetul să se dezvolte, a fost nevoie de programatori foarte buni. Așa cum calculatoarele sunt capabile să ruleze softuri concepute de programatori, și internetul a început să se bazeze din ce în ce mai multe aplicații web concepute tot de programatori. Limbajul de programare al internetului diferă de limbajul de programare al softurilor pentru Windows, însă principiul este cam același.

Evident, cu un internet aflat în continuă dezvoltare, nevoia de programatori este tot mai mare. Poți să devii și tu programator web dacă vei urma niște cursuri de programare, în cadrul unor școli acreditate în acest sens, care pot să ofere și diplomă de calificare la finalul perioadei de studiu, în urma examenelor susținute. Dacă te bate gândul să-ți schimbi meseria și să urmezi niște cursuri de programare, bine faci. Există de fapt cel puțin 10 motive pentru care este foarte indicată să faci ACUM acest pas important în viața ta.

10 motive să te înscrii la cursuri de programare

  1. Meseria de programator este una de viitor. E mai mult decât evident faptul că în următorii 5-10 ani, internetul va căpăta și mai multă importanță și va fi nevoie de programatori care să ducă mai departe acest concept numit online.
  2. Ai șansa să muncești ca freelance. Dacă nu vrei să te angajezi la patron, poți să lucrezi pe cont propriu ca dezvoltator web. Există de muncă pentru freelance destul de mult pe internet. Dacă vei fi bun vei prinde proiecte.
  3. Limbajele de programare nu sunt dificile. Atât timp cât ești obișnuit cât de cât cu calculatoarele, nu va fi deloc dificil să înveți un limbaj de programare.
  4. Cursurile de programare nu durează mult. În doar câteva luni vei avea acreditare și vei putea să intri în câmpul muncii.
  5. Prețurile pentru cursuri nu sunt mari. Cu 1000 – 1500 de euro, devii programator cu acte în regulă. Nu este o sumă foarte mare pentru aceste cursuri.
  6. Jobul de programator este unul lejer. Mai ales dacă alegi să lucrezi freelance. Te trezești când vrei tu, muncești exact cât vrei tu fără să te tragă nimeni la răspundere atât timp cât respecți deadline-urile proiectelor.
  7. Jobul de programator te ajută să evoluezi. Este un job asociat de obicei persoanelor inteligente. Acest job te va ajuta să evoluezi ca persoană și să te dezvolți. Capeți viziune, expui creativitate și inteligență.
  8. Rămâi într-un domeniu în care vei fi mereu la curent cu noutățile tech. Cred că toată lumea se teme de momentul în care din cauza vârstei, o să fie depășiți de tehnologie. Dacă lucrezi ca programator asta nu se va întâmpla.
  9. Salariul unui programator începător este destul de bun. Un programator începător în România poate să primească chiar și 1500 de euro pe lună, depinde cât de bun este. Bani în mână, net.
  10. Poți să te angajezi oriunde în lume. Limbajele de programare sunt aceleași peste tot în lume, sunt matematică. Oriunde te-ai angaja în lume, aceleași lucruri le vei avea de făcut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here