Home International Vasul de croazieră care a fost tăiat pe jumătate

Vasul de croazieră care a fost tăiat pe jumătate

785
0
croazieră

De ce să construiești un vas de croazieră mai mare când poți să iei unul mai mic, să-l tai pe jumătate și să adaugi o bucată suplimentară la mijloc? Se pare că aceasta este ideea companiei Silversea, care s-a apucat să lungească vasul Silver Spirit. Totul se întâmplă în șantierul naval Fincantieri din Palermo, Italia, peste 500 de muncitori punând osul la treabă la acest proiect.

Se va adăuga o secțiune de 15 metri lungime la mijloc, ducând dimensiunea vasului la 210.7m. Vasul de 39.000 de tone va fi apoi sudat înapoi cu precizie militară, operațiunea fiind una în premieră pentru asemenea dimensiune.

Acest proiect însumează +846 de tone de oțel, 110.000 de metri de cablu și 8000 de metri de țevi, costul adiției situându-se undeva la 100 de milioane de dolari. Odată finaliza, proiectul va mări capacitatea navei cu 12%, majoritatea spațiului nou va fi destinat publicului.

Previous articleInvenții S.F care au devenit realitate
Next article20 martie – Ziua Mondială a Sănătății Orale
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here